NyhetStor Apple-lansering er rett rundt hjørnet

Apple lanserer iPhone 6S den 9. september

Apple brukte Siri til å hinte om det kommende arrangementet, som trolig vil by på en ny iPad, iPhone eller Apple TV.

Apple har nå kunngjort datoen for sitt store, årlige arrangement som selskapet bruker til å lansere nye iPhone-modeller og eventuelle andre produkter. Årets dato er 9. september, som betyr at det altså ikke er mange dagene igjen til vi trolig får se flere store nylanseringer fra selskapet.

Arrangementet vil starte klokken 10:00 på formiddagen lokal tid, altså klokken 19:00 på kvelden norsk tid.

Tek.no vil være til stede under arrangementet, som vil finne sted i San Fransisco, så det er bare å følge med for grundig dekning av hva det er Apple har i ermet denne gangen.

Avduker trolig iPhone 6S

Som blant andre The Verge fikk med seg har Apple denne gangen benyttet seg av en ny vri i markedsføringen av arrangementet, ved å ty til stemmeassistenten sin Siri. Dersom man ber Siri om å «gi deg et hint», vil tjenesten nemlig servere deg diverse humoristiske hint om datoen for den kommende begivenheten.

I tillegg til en sannsynlig iPhone 6S kan det også være Apple drar sløret av en ny Apple TV-boks under det kommende arrangementet. Foto: ymgerman/Shutterstock.com

Når det gjelder akkurat hva Apple planlegger å avsløre på arrangementet finnes det en rekke muligheter. Først og fremst er det meget sannsynlig at selskapet vil dra sløret av de nye mobilmodellene iPhone 6S og iPhone 6S Plus, som det har gått rykter om i lang tid.

Ifølge ryktene skal iPhone 6S blant annet by på Force Touch-teknologien, safirglass, hovedkamera på 12 megapiklser og fjerde generasjon 4G LTE.

Kan også avsløre ny iPad og Apple TV-boks

Ellers er det også mulig at Apple omsider viser frem den mye ryktede iPad-modellen iPad Pro, som ifølge de seneste, ubekreftede opplysningene skal få en skjerm på 12,9 tommer og en oppløsning på 2732 x 2048 piksler. Den skal visstnok også komme med skjermpenn.

Det ligger også i kortene at Apple muligens omsider skal avduke en ny versjon av strømmeboksen Apple TV. Tidligere i august kunne vi rapportere om anonyme kilder som hevdet at Apple kom til å lansere den nye boksen i september, som i så fall altså stemmer med det kunngjorte tidspunktet.

Akkurat hva det er Apple skal dra sløret av finner vi ut den 9. september, og som sagt er Tek.no til stede der det skjer.

Les alle ryktene om iPhone 6S og 6S Plus på vår samleside »

Apple har nå gitt opphav til en ny mobilprodusent: Tidligere Apple-ansatte skal nå lansere to nye mobilmodeller »

Les også
Dette tror vi Apple lanserer i kveld
Les også
Snart kan iPhone-telefonene bli utstyrt med egne røykvarslere
Les også
Denne skal ta opp kampen mot iPhone
Les også
– Apple skal begynne med egenprodusert TV-innhold
Les også
Big is beautiful: Slik er Samsungs nye supergigant: Har iPhone 6 Plus møtt sin overmann?
Les også
Tyske Gigaset med storsatsning på mobiltelefoner
Les også
– Nye Apple TV vil ha et stort fokus på spilling
Les også
iPhone 6S-lanseringsdatoen er bekreftet
Les også
– Så høy blir skjermoppløsningen til iPad Pro
Les også
– Snart kommer den nye Apple TV-versjonen
annonse