Nyhet

– Nye Apple TV vil ha et stort fokus på spilling

Flere nye opplysninger om Apples oppdaterte strømmeboks har dukket opp.

Apple er ventet å endelig dra sløret av den nye utgaven av Apple TV-boksen om kort tid, men allerede nå har det dukket opp nye opplysninger om det kommende produktet som gir en indikasjon på hva vi har i vente. Det melder nettstedet 9to5mac.

Nettstedet har vært i kontakt med kilder som skal ha kjennskap til den nye Apple TV-versjonen, som skal annonseres onsdag 9. september – og bli tilgjengelig i oktober.

Ifølge kildene vil Apple blant annet forsøke å henvende seg aggressivt til spillere med den neste strømmeboksen, og dermed konkurrere med de tradisjonelle spillkonsollene.

Spillrettet håndkontroll

Dette skal boksen gjøre ved å blant annet komme med en ny spill-fokusert fjernkontroll, som blant annet har innebygget bevegelsessensor som gjør at du for eksempel kan bruke den som ratt i bilspill. Boksen skal også støtte de konsoll-lignende Bluetooth-kontrollene som finnes til mobiler og nettbrett.

Tredje generasjon Apple TV, her avbildet, er i ferd med å gå en oppfølger. Foto: ymgerman/Shutterstock.com

I tillegg skal boksen også få kraftig oppgradert maskinvare som skal gjøre den forberedt på mer grafisk krevende spill. Ifølge tidligere rykter får boksen den samme A8-brikken som sitter i iPhone 6-mobilene, men dette er altså ikke bekreftet.

Ikke minst vil den nye Apple TV-boksen komme med en ferdig installert App Store-applikasjon som lar deg laste ned spill direkte til boksen.

Omfattende Siri-støtte

Ellers kunne kildene støtte tidligere rykter om den nye fjernkontrollen, nærmere bestemt at den vil by på fysiske knapper i tillegg til en berøringsflate. De kunne dessuten bekrefte at fjernkontrollen kommer med en innebygget mikrofon for stemmestyring via Siri, og at dette aktiveres med en av de fysiske knappene.

En av kildene som visstnok har testet ut boksen fortalte at man kan styre så å si alle funksjonene på den nye Apple TV-boksen kun ved hjelp av Siri, og dermed ser det altså ut til at man kan legge fjernkontrollen helt fra seg. Faktisk skal Siri-integrering ha vært et hovedfokus denne gangen, ifølge kilden.

Mer informasjon vil dukke opp på Apples store lanseringsarrangement, som skal avholdes den 9. september. Tek.no er til stede på arrangementet og vil liveblogge onsdag kveld 9. september – i tillegg til å gi deg sniktitter på de nye produktene som blir lansert.

På arrangementet lanserer mest sannsynlig også iPhone 6S: Her er noen av ryktene om den nye mobilen »

Les også
Dette er den første spillkontrollen til nye Apple TV
Les også
Denne skal ta opp kampen mot iPhone
Les også
– Apple skal begynne med egenprodusert TV-innhold
Les også
Apple lanserer iPhone 6S den 9. september
Les også
– Snart kommer den nye Apple TV-versjonen
Les også
Se hva vi fant i nye iOS 9
annonse