Til hovedinnhold

Nå skal GeForce GTX Titan bli enda råere

I tillegg til Titan «Black Edition», skal Nvidia visstnok også ha en tokjernet GTX 790 på vei.

På verdens skjermkortarena er det snart duket for forandringer, for det skal nå være en knapp måned til Nvidia drar sløret av sitt første produkt med den nye kjernearkitekturen «Maxwell».

Men det betyr heller ikke at dagens råeste skjermkort med Kepler-kjernen vil få umiddelbar konkurranse. Ryktebørsen sier nemlig at det i første omgang kun skal være GeForce GTX 750 Ti som skal få Maxwell, og det kortet skal etter sigende ha en ytelse som ligger et sted mellom Nvidia GeForce GTX 650 Ti and AMD Radeon R7 260X.

Og før vi i det hele tatt får sett snurten av nye Maxwell, virker det som om Nvidia har tenkt å klemme de siste restene av krefter ut av Kepler.

Titan Black Edition

Ingenting er bekreftet fra Nvidia selv, men Sweclockers hevder å ha kjennskap til at en «Black Edition»-modell av Geforce GTX Titan er på vei.

Denne skal ha den fullverdige GK110-kjernen med alle 2880 streamprosessorer opplåst – altså den samme som vi finner på GTX 780 Ti. Men i motsetning til dette rene spillkortet, vil Titan Black også være låst opp for dobbelpresisjonsutregninger. Den vil også ha dobbelt så mye minne som GTX 780 Ti. Med andre ord skal 6 GB GDDR5 være på plass, og det er også mulig vi får se noe høyere klokkefrekvenser.

Av utseende skal naturlig nok en sort finish skille verstingen fra den vanlige Titan-modellen.

GeForce GTX 790

Som om ikke en veldig sint GTX Titan var nok, melder Videocardz også om GeForce GTX 790 – som naturligvis heller ikke er bekreftet fra Nvidias side.

Dette skal være et skjermkort bestykket med to nedskalerte GK110-kjerner – visstnok for å ikke overstige 300 watt TDP. Nettstedet forventer at GTX 790 vil få to grafikkjerner med 2496 streamprosessorer hver, altså 4992 til sammen. Videre spekuleres det i at kortet vil få 2 x 320-bit minnebussbredde og 2 x 5 GB minne.

Dersom ryktene stemmer, kan vi forvente å se Titan Black Edition i februar og GTX 790 måneden etter. Prisen på de to nye grafikkortene vil trolig ligge på rundt 1000 dollar, som her på berget normalt sett vil bety i nærheten av 9000 kroner.

Totalt ufornuftig:
Tre GTX Titan gir grensesprengende ytelse >>>

Kilder: Sweclockers og Videocardz

annonse