Nå skal Google gi gratis Wi-Fi til mange millioner mennesker

Skal starte et av verdens største Wi-Fi-prosjekter i India.

Søkegiganten Google er en av flere IT-aktører som søker å koble en større del av verdens befolkning på Internett, og som et ledd i disse planene har selskapet nå kunngjort et nytt, ambisiøst fremstøt. I India skal Google nemlig gi flere titalls millioner mennesker gratis tilgang til Internett.

Som Google skriver på bloggen sin går det nye prosjektet nærmere bestemt ut på å utstyre 400 togstasjoner i India med åpen Wi-Fi. India er som kjent verdens nest folkrikeste land, noe som altså betyr svært mange nye Internett-brukere.

10 millioner i første omgang

Allerede innen utgangen av 2016 skal rundt 100 av de travleste togstasjonene i landet ha fått gratis Wi-Fi. Disse stasjonene er spredt over hele landet og har et antall daglige reisende på rundt 10 millioner mennesker.

Dette er de første 100 stasjonene som får Wi-Fi av Google i India. Foto: Google

Deretter skal resten av de 400 stasjonene følge i rask rekkefølge. Ifølge Google er fremstøtet ikke bare det største offentlige Wi-Fi-prosjektet i India, men også blant de aller største i hele verden når det gjelder hvor mange som potensielt har tilgang.

Meningen med prosjektet er både å øke Internett-tilgangen for de rundt 300 millioner indere som allerede bruker nettet, men ikke minst også å bidra til å koble på den resterende milliarden mennesker som ikke har nettilgang i det hele tatt.

Skal bli raskt

Google skriver at Wi-Fi-nettet de skal tilby på de indiske togstasjonene også blir raskt, slik at det ikke kun kan brukes til de letteste oppgavene. Akkurat hvilken hastighet det vil ligge på er imidlertid uvisst.

Søkegiganten samarbeider med det statlige selskapet Indian Railways, som med sine 115 000 kilometer med jernbane og over 7000 togstasjoner er blant de største selskapene i sitt slag i verden. Det er for øvrig uvisst når prosjektet er i havn.

Google har store planer for spredning av Internett. I fjor kunne vi melde at selskapet planlegger å bruke satelitter til å øke nettilgangen for resten av verdens befolkning, og i samme henseende har Google også begynt å eksperimentere med ballonger.

Lurer du på hvem som har raskest Internett i verden?
Her er den nye oversikten over Internett-hastigheten i verdens land »

(Via Cnet)

Les også
Nå får du navigering på mobilen selv om du ikke har nett
Les også
Slik skal Facebook gi gratis Internett til Afrika
Les også
Dette er Googles nye referansetelefoner for Android
Les også
Her har de verdens raskeste Internett
Les også
Her er Googles nye ruter
Les også
Her erstatter de telefonkioskene med Wi-Fi-stasjoner
annonse