Til hovedinnhold

Nå får du navigering på mobilen selv om du ikke har nett

Google Maps utvides med viktige offline-funksjoner.

En av de store nyhetene Google kunne avsløre på I/O-konferansen i mai var nye offline-funksjoner for karttjenesten sin Google Maps. Nå melder selskapet på bloggen sin at de nye funksjonene omsider har meldt sin ankomst.

Det betyr at du heretter kan bruke Google Maps til å navigere uten Internett-forbindelse. For å gjøre det trenger du kun å laste ned et kart over de aktuelle områdene før du drar avgårde.

Aktiveres automatisk

Ifølge Google vil den nye offline-modusen automatisk aktiveres når du ikke lenger har nettilgang, eller har veldig ustabil tilgang, slik at opplevelsen blir mest mulig sømløs for brukeren. Online-modusen vil så aktiveres igjen når du har gjenopprettet nettilgang.

Slik ser den nye offline-funksjonen ut. Foto: Google

Du skal kunne søke etter både byer, fylker og land når du laster ned kartene, og ifølge Google vil karttjenesten som standard kun laste ned kart via Wi-Fi-tilkoblinger for å spare brukeren for datautgifter ved nedlasting.

Offline-søk

I tillegg til offline-navigering gir den nye Google Maps-oppgraderingen også mulighet til å søke opp nyttig informasjon om bestemte steder, slik som for eksempel åpningstider til restauranter og lignende, anmeldelser og kontaktinformasjon.

Google sier utrullingen av de nye funksjonene vil komme gradvis til den seneste versjonen av Google Maps-appen til Android, så det er uvisst akkurat når funksjonene blir allmennt tilgjengelige. iOS-versjonen er også på vei, men vil komme noe senere. Ifølge selskapet er enda flere offline-funksjoner på vei til kartapplikasjonen, uten at det er klart hvilke.

Med dette følger Google altså etter blant annet Nokias karttjeneste HERE, som har hatt offline-navigering en god stund, og som ble lansert til Android i fjor.

Android-plattformen har fått en ny, heftig smartklokke: TAG Heuers debut på markedet koster 15 000 kroner »

annonse