Til hovedinnhold

Her har de verdens raskeste Internett

Og Norge har hatt en kraftig oppgang sammenlignet med i fjor.

Hvert kvartal utarbeider selskapet Akamai rapporten «State of the Internet», som blant annet målet den gjennomsnittlige Internett-hastigheten i verdens land. Nå foreligger rapporten for andre kvartal, som inneholder en del interessant opplysninger.

I likhet med i forrige kvartal er det asiatiske landene som generelt gjør det best. Sør-Korea ligger på førsteplass når det gjelder gjennomsnittlig Internett-hastighet, med sine 23,1 Mbit/s.

Kraftig økning i Norge

Sør-Korea har også en respektabel, gjennomsnittlig topphastighet («peak speed») på solide 83,3 Mbit/s. Hong Kong og Japan gjør det også sterkt, med gjennomsnittshastigheter på henholdsvis 17 og 16,4 Mbit/s og topphastigheter på 94,8 og 75,1 Mbit/s.

Her er listen over landene som er omfattet av Akamais undersøkelse. Klikk for større bilde. Foto: Akamai

For Norge registrerte Akamai en gjennomsnittshastighet på høyst brukbare 14,3 Mbit/s i første kvartal. Dette er en økning på hele 38 prosent om man sammenligner med samme kvartal i fjor, og plasserer faktisk Norge på fjerdeplass blant de europeiske landene i undersøkelsen.

Tallet er høyere enn både Danmark og Finland, som har gjennomsnittshastigheter på henholdsvis 12,9 og 14 Mbit/s, men vi må se oss slått av Sverige, som skilter med 16,1 Mbit/s. Sveits og Nederland ligger også høyere, med henholdsvis 15,6 og 15,2 Mbit/s.

Også solid oppgang i topphastighet

Den gjennomsnittlige topphastigheten i Norge ligger på 50 Mbit/s, noe som også er en markant økning på 34 prosent i forhold til samme periode i fjor. På dette punktet ligger Norge likevel midt på treet i Europa, og er slått av blant andre Sverige, Finland, Nederland og Sveits.

Som en nyttig referanse ligger for øvrig den globale, gjennomsnittlige Internett-hastigheten på kun 5,1 Mbit/s, mens den gjennomsnittlige topphastigheten ligger på 32,5 Mbit/s. Dette er en økning på henholdsvis 17 og 26 prosent i forhold til samme periode i fjor.

For flere tall kan du sjekke ut hele statistikken hos Akamai.

Internett-hastigheten er ofte langt dårligere når du flyr:
Dette har et europeisk flyselskap nå rettet på »

annonse