Tek.no

Nyhet

Her er Googles nye ruter

«OnHub» legger vekt på brukervennlighet og design.

Google
18 Aug 2015 22:45

Det er ikke så ofte Google lanserer ny maskinvare, men nå har søkegiganten dratt sløret av en splitter ny Wi-Fi-ruter. Ruteren heter «OnHub» og skal ifølge Google representere en litt ny tilnærming.

Med den nye ruteren har Google først og fremst lagt vekt på å gjøre Wi-Fi-opplevelsen så smertefri som mulig gjennom et stort fokus på brukervennlighet.

Benytter enkel applikasjon

Google har blant annet utviklet en egen app som fungerer sammen med ruteren, «Google On», som er tilgjengelig både til Android og iOS. Denne skal gjøre det meget enkelt å både installere å holde kontroll på Wi-Fi-nettverket.

Google On-appen skal gjøre installasjon enkelt. Foto: Google

Appen forteller brukeren blant annet hvor mye båndbredde hver enkelt, tilkoblede enhet bruker, og lar deg også foreta nettverkssjekker med forslag til tiltak dersom alt ikke fungerer optimalt. Oppdateringer vil også installeres automatisk, uten å forstyrre tilkoblingen.

OnHub skal ellers ha det Google kaller «smart» programvare som automatisk foretar justeringer for å unngå forstyrrelser og sørger for optimal ytelse, og du kan prioritere bestemte enheter for å gi disse den høyeste hastigheten.

Spenstig design

Ellers har Google ikke minst vektlagt design. OnHub har en ganske attraktiv, sylinderformet innpakning som blant annet tjener det formålet at den skal kunne plasseres i åpent rom hvor den gir best ytelse. Ruterens 13 antenner er plassert på innsiden av ruteren, og Google har også kvittet seg med de blinkende lysene.

I stedet benytter produktet et ringformet lys som bruker lysstyrke og ulike farger som indikatorer på en subtil måte. Antennene er plassert i en ring på innsiden av ruteren, en løsning Google sier skal gi mer pålitelig dekning i flere retninger.

Det er TP-Link som produserer det fysiske produktet, som har en tokjerners prosessor av typen IPQ8064 på 1,4 GHz, 4 GB flashinne, 1 GB minne og en totalytelse på 1900 Mb/s. Den har én USB 3.0-port og måler 19,1 cm i høyden, mens diameteren ligger på 11,7 cm. Ruteren kan forhåndsbestilles nå for 200 dollar i USA. Norsk lansering er foreløpig ikke kjent. Flere detaljer finner du på Googles produktside, og se også video under.

Dette kan være Google neste mobiltelefon: Den neste Nexus-en kan bli laget av LG »

Les også
AirMax 4GW: Endelig ble det fart på hyttenettet
Les også
Asus lager Google-ruter du skal kunne vinke til
Les også
Nå er ikke største Nexus for stor lenger
Les også
Nå skal Google gi gratis Wi-Fi til mange millioner mennesker
Les også
Netgear Nighthawk X6 (R8000): Dette beistet av en ruter gjør nettet ditt lynraskt
Les også
Forskere brukte Wi-Fi-signaler som strømkilde
Les også
Nei, dette er ikke en NAS
Les også
Denne Wi-Fi-ruteren kan styre dingsene i hjemmet ditt
annonse

Les også