Her erstatter de telefonkioskene med Wi-Fi-stasjoner

Gratis Internett til alle.

Googles nye datterselskap, Sidewalk Labs, ønsker å bringe gratis internett til verdens byer. Prosjektet starter i New York, der de ifølge Bloomberg har involvert seg i et prosjekt som heter LinkNYC.

Utdaterte telefonkiosker erstattes med Wi-Fi-stasjoner

I september vil byens utdaterte telefonkiosker erstattes med høye, tynne pillarer med både trykksensitiv skjerm og tastatur. Totalt skal det komme 7500 slike stasjoner rundt om i byen.

Disse skal gi gratis, superraskt Wi-Fi til alle som er innenfor 45 meter (150 fot). I tillegg skal de tilby gratis lading av telefoner, gratis telefoni og tilgang på lokale tjenester og informasjon.

Slik tar de nye stasjonene seg ut. Foto: LinkNYC

Dette er ikke et rent tapsprosjekt for Sidewalk Labs – planen er å finansiere dem med reklame.

De sier ikke hvor mye de tror de selv kommer til å tjene på dem, men en representant for New York City anslår at de kan bringe inn omtrent fire milliarder kroner i reklameinntekter for byen i løpet av de neste tolv årene.

linknyc.

Sidewalk Labs skal gjøre byene bedre

Sidewalk Labs ble startet tidligere i år. Selskapets mål er å komme opp med ulike løsninger for å få byene våre til å fungere bedre, og forbedre bylivet for innbyggerne, bedriftene og styresmaktene.

De snakker blant annet om å gjøre transport av varer og mennesker mer effektivt, senke levekostnadene og redusere energibruken. Selskapet vil utvikle «nye produkter, plattformer og partnerskap» for å oppnå målene sine.

Det er neppe noen tilfeldighet at de starter i New York. Selskapets sjef er Dan Doctoroff, som som tidligere har vært varaordfører i byen.

New York er ikke første by som får gratis Wi-Fi
I japanske Osaka startet de et slikt prosjekt i fjor »

(Kilde: Bloomberg)

Les også
Nå skal Google gi gratis Wi-Fi til mange millioner mennesker
annonse