Til hovedinnhold

Nå skal Google spre Internett med satellitter

Investerer opptil 18 milliarder kroner i satellittprosjekt, ifølge kilder.

Mechanik/Shutterstock.com

Spredning av Internett til alle verdens avkroker er blitt noe flere har begynt å beskjeftige seg med, en idé som både kan skape nye muligheter for fattige land, men selvsagt også utvide markedene til de store Internett-aktørene.

Tidligere har vi rapportert at Facebook vil satse på selvkjørende droner for å koble resten av verden på nett, mens Googles innfallsvinkel visstnok er å fly ballonger.

Storsatsing på satellitter

Nå melder avisen Wall Street Journal at søkegiganten visstnok også har et annet prosjekt på gang for å gjøre Internett mer tilgjengelig, nemlig satellitter.

Avisen har vært i kontakt med anonyme kilder med «kjennskap til saken» som hevder at Google skal investere i en flåte satellitter som skal gå i lav bane rundt jordkloden og altså spre nettets gleder og sorger til områder med dårlig utbygd infrastruktur.

Det finnes ennå ikke så mange detaljer om prosjektet, men Google har visstnok planer om å starte med 180 satellitter i første omgang, med mulighet for å øke antallet betraktelig dersom prosjektet lykkes.

Bruker opptil 18 milliarder kroner

Avhengig av hvor mange satellitter selskaper ender opp med, og en del andre faktorer, skal den samlede prisen på prosjektet ifølge kildene ligge på mellom 6 og 18 milliarder kroner.

Det nye initiativet til Google ledes av Greg Wyles, grunnleggeren av selskapet O3b Networks, som har spesialisert seg på nettopp Internett-satellitter. Selskapet har allerede sendt ut fire slike satellitter i bane, noe de gjorde i juni i fjor. Ingeniører fra satellittprodusenten Loral LLC skal også være med på prosjektet.

Det er uvisst når Google eventuelt skal inverksette planene. En talsperson for Google uttalte overfor Wall Street Journal at selskapet er fokusert på å få resten av verdens befolkning på nett, da Internett-tilgang er viktig for å forbedre livene til folk. Talspersonen ville imidlertid ikke kommentere denne spesifikke saken.

Les også: Telenor jobber med Googles ballong-internett »

annonse