Til hovedinnhold

Galaxy S II får konkurranse

Sensation er HTCs utfordrer til Samsungs Galaxy S II. De to mobiltelefonene har tilsynelatende mange fellestrekk, med 4,3 tommer store skjermer, tokjerneprosessorer og 8 megapiksler kamera. Men selv om dette høres likt ut, så er det forskjell på såvel skjerm som prosessor og kamera. De to skiller seg også på design, ved at Galaxy S II er atskillig tynnere og lettere. S II veier 116 gram og er 8,5 millimeter tykk, mens Sensation er 11,3 millimeter tykk, og veier hele 148 gram. Sensation er også helt uten taster på fornten.

På papiret ser samsung Galaxy S II ut til å være et lite strå hvassere enn Sensation, i alle fall når det gjelder spesifikasjoner. Galaxy S II har16 til 32 GB minne, mens Sensation har 1 GB. Galaxy S II har 1 GB RAM, mot Sensations 768 MB.I tillegg har Galaxy S II raskere mobilt internett, og et frontkamera med langt høyere bildeopplløsning enn det du får på frontkameraet i galay S II.

Høyere oppløsing

Sensation har på sin side en skjerm med betydelig høyere oppløsning enn Galaxy S II. Galaxy S II har en Super AMOLED Plus-skjerm med 480 x 800 bildepunkter. HTC har valgt S-LCD, og på samme flate fått plass til 540 x 960 bildepunkter.

Men selv om det er noen forskjeller på de to mobiltelefonene, så er det ikke sikkert du merker så mye til det i praksis. HTCs modell vil unektelig være størst og tyngst, men når det gjelder hastighet og opplevelse av skjermen, så må du antakelig ty til tekniske målinger for å oppdage forskjellene.

Egne tjenester

HTC Sensation vil imidlertid skille seg fra andre mobiltelefoner ved at den har filmtjenesten Watch. Dette er en tjeneste som gjør at du kan kjøpe og streame ferske filmer og TV-serier direkte til mobiltelefonen. Tjenesten vil ikke være klar fra dag én, men skal komme i løpet av sommeren. Sensation fungerer også med HTCsense.com, en tjeneste for backup og fjernadministrasjon av mobiltelefonen via Internett.

Sjekk prisen på HTC Sensation i vårt prissøk.

annonse