Til hovedinnhold

Hipp hurra for mai-mobilene

Ja, vi elsker at det kommer nye mobiltelefoner i salg, og denne måneden er intet unntak. På våren pleier produsentene å ha salgsstart for modellene som blir populære om sommeren.

Blant høydepunktene i mai finner vi en ny Optimus-variant fra LG, som skal være svært lyssterk, en kompakt ungdomsmobil fra HTC, er ny smartmobil fra Kina, og ikke minst den etterlengtede toppmodellen Samsung Galaxy S II.

LGs nykomling tåler sollys

LG P970 Optimus Black

Denne LG-mobilen er hakket mindre påkostet enn flaggskipet Optimus 2X, men er likevel en heftig toppmodell. Det som er spesielt med denne mobilen er den 4 tommer store LCD-skjermen, som ifølge produsenten skal være ekstremt god i sollys. Dette er noe de fleste andre mobiltelefoner takler dårlig. Ellers har LG Optimus Black blant annet en prosessor på 1 GHz, et 5-megapikselkamera, HDMI-kontakt og et batteri på 1500 mAh.

LG opplyser for øvrig at deres nettbrett LG Optimus Pad også blir å finne i butikk i løpet av mai.

Samsung satser på mobilbetaling

Samsung Wave 578

Med sitt særegne operativsystem Bada har Samsung muligheten til å tilby en litt annerledes mobilopplevelse enn med Android-mobilene sine. Samsung Wave 578 tilhører Bada-familien, og er oppfølgeren til Samsung Wave 575 - en mobil vi synes var ganske midt på treet.

Nykommeren som kommer i salg i løpet av mai virker på papiret ganske lik, men en forskjell er er at Wave 578 har støtte for NFC (Near Field Communication). Dette innbærer blant annet at den er i stand til å foreta sikker og trådløs mobilbetaling, så fort butikkene får på å plass slike terminaler. I tillegg kan NFC brukes til rask overføring av data mellom mobilen og en annen enhet, oppgaver vi i dag ofte bruker Bluetooth til.

Samsung Galaxy S II i9100

Vi lot oss imponere av den første Samsung Galaxy S, som var den råeste Android-mobilen på markedet da den ble lansert i fjor sommer. Nå er oppfølgeren klar, og Galaxy S II byr på en rekke forbedringer. Med Super Amoled Plus-teknologi i skjermen skal strømforbruket reduseres, i tillegg til at kontrast og fargenivå forbedres. Galaxy S II skal også være betraktelig raskere enn forgjengeren.

Vi kikket på Samsungs nye toppmodell på Mobile World Congress, der vi blant annet så nærmere på menysystemet og testet NFC-teknologien som mobilen støtter.

Denne mobilen skulle vært i salg allerede i slutten av april, men ble forsinket.

To nye fra HTC

HTC Desire S

Android-mobilen HTC Desire ble kåret til Årets mobil 2010, og nå har oppfølgeren HTC Desire S kommet i salg. Riktignok har HTC Desire HD vært på markedet en stund, men Desire S skal være enda nærmere originalen. HTC Desire S har berøringsfelt i stedet for knapper, oppgradert prosessor og nyere programvare, men ellers er den temmelig lik forgjengeren.

Telenors forhandlere har solgt Desire S eksklusivt i hele april, men nå åpnes det for salg via samtlige kanaler.

HTC Wildfire S

HTCs andre nykommer i mai er HTC Wildfire S, oppfølgeren til den lite imponerende HTC Wildfire. Den nye modellen er imidlertid litt annerledes. For det første er den mer kompakt og har et litt annet design, og for det andre har den høyere oppløsning på skjermen (320 x 480 piksler). Videre kjører den Android 2.3 Gingerbread ut av esken.

Mobilen leveres i en rekke forskjellige fargevarianter.

Ny kinamobil med Android 2.3

ZTE Skate

Vil du ha en toppmodell til halve prisen av det de andre koster, kan ZTE Skate muligens være et alternativ for deg. Kinamobilene er på fremmarsj i Norge, og dette kan være en av de bedre vi har sett så langt.

Prisen er på rundt 2000 kroner, og da får du en mobil med både 3G, Wi-Fi, 4,3-tommers skjerm (480 x 800 piksler), en prosessor på 800 MHz og Android 2.3 Gingerbread - for å nevne noe.

Flere toppmodeller

Verken Nokia, Sony Ericsson eller BlackBerry kommer med nye modeller i mai.

Noen produsenter hadde imidlertid vårslippet sitt i april, med flere toppmodeller blant nykommerne.

Disse kan du lese mer om her: Her er april-mobilene

annonse