SniktittSmartView

Bruk mobilen som TV

En ny app gjør Samsung Galaxy S II til både fjernkontroll og ekstra TV-skjerm.

En applikasjon fra Samsung gjør det mulig å bruke mobiltelefonen Samsung Galaxy S II som en kombinert fjernkontroll og ekstra-TV. Det eneste du trenger er applikasjonen SmartView på mobilen og en av Samsungs nye Smart TV-er. Vi testet løsningen og lot oss imponere.

TV-en vi testet med står i Samsungs lokaler i Oslo, og er en 46 tommer D8005. Dette er en TV som vi finner til litt under 17 000 kroner i nettbutikker . Applikasjonen virker også på Smart TV-er i 7-serien, som er noe rimeligere.

Trådløs kontroll

For at systemet skal virke må telefon og TV befinne seg i samme nett. TV-en støtter trådløst nett, og mobilen kan brukes som ruter, dersom du ikke allerede har trådløst nett i hjemmet.

Å koble enhetene sammen er svært enkelt, ettersom applikasjonen selv leter frem TV-en og lar deg koble til.

Hva kan så applikasjonen gjøre? For det første sørger den for å gi deg full kontroll over alle funksjoner på TV-en. Ettersom dette er Samsungs nye Smart TV-serie, så sier ikke det så rent lite. Her er det nettleser, sosiale nettverk og en drøss andre programmer som kjører på TV-en, og som du kan kontrollere fra mobiltelefonen. Brukergrensesnittet er enkelt. Du stryker eller trykker på mobilskjermen, og ulike kontrolloppsett kan hentes frem ved at du ruller på skjermbildet. På den måten kan du bruke mobilen som tastatur, kanalvelger, eller for å gjøre innstillinger på TV-en.

Ta med bildet

Men fjernkontroll er ikke unikt, selv om du her kan kontrollere langt flere funksjoner en det du vil finne på "vanlige" TV-er. Det spesielle med denne applikasjonen er at du kan ta med deg bildet fra TV-skjermen over på mobilen. Du kan se samme skjermbilde på TV og mobiltelefon, eller du kan ha TV-sending på en skjerm, og en annen kilde på den andre. I praksis betyr det at du kan bytte kanal på TV-en mens du fortsetter å følge den samme filmen på mobilen, eller omvendt. Du kan også skru av bildet på TV-en, og ta mobilen med deg som miniskjerm for å se resten av sendingen et annet sted. Du må riktig nok holde deg innenfor samme nettverkssone som TV-en.

Vi lurte litt på hvordan det ville gå om flere med hver sin telefon forsøkte å se ulike kilder samtidig. Det viste seg at to mobiltelefoner kunne brukes som ekstra-TV-er samtidig. Om det også virker med tre eller flere mobiler fikk vi ikke undersøkt, men ettersom det trådløse nettet er en delt ressurs, så vil det antakelig begrense seg ganske fort.

Kommer på Galaxy Tab

Foreløpig er det bare brukere med Galaxy S II som kan kjøre applikasjonen fra Samsung, til tross for at programmet er en Android-applikasjon. Til høsten vil du også kunne laste ned applikasjonen til Samsungs Galaxy Tab 10.1 og 8.9 (nettbrett). Da vil du kunne hente opp bildet på en enda større skjerm.

En Galaxy Tab er nok mer anvendelig enn mobilen om du skal bruke løsningen som kjøkken-TV, mens mobilen antakelig er vel så egnet om du bare vil besøke toalettet uten å gå glipp av høydepunktene i sendingen du følger.

Applikasjonen er gratis og kan lastes ned fra Android Marked.

Les også
Mobilen og TV-en blir ett
Les også
XBMC Remote for Android: Latsabbenes våte drøm
Les også
Er dette fremtidens fjernkontroll?
Les også
Samsung UE55D8005
Les også
Galaxy S II får konkurranse
Les også
Samsungs Smart TV-er får 3D-spill
Les også
Samsung Galaxy S II
Les også
De heftigste supermobilene
annonse