Til hovedinnhold

LG Optimus Me P350

LG Optimus Me P350 gav oss et godt førsteinntrykk, og så ut som et godt tilskudd i familien av billige smarttelefoner. Dessverre viste det seg at manglene var mange, og telefonens prestasjoner ikke kunne leve opp til forventningene vi hadde med tanke på Optimus-seriens gode rykte.

Rent størrelsesmessig er denne telefonen ganske liten. Det er en av de minste telefonene vi har testet i år, og har en skjerm på knappe 2,8 tommer. Den ligger greit i hånden og har lager ingen knirkelyder eller lignende.

Mye teknologi, lite kraft

Telefonen kommer med det meste av avanserte funksjoner. Vi får det aller meste vi kan ønske oss av teknologi, men når det kommer til hastighet er vi ikke veldig imponert. Mobiltelefonen sliter med å utføre enkle oppgaver som å gå inn på samtalelogg og tekstmeldinger, og ventetiden kan bli i overkant lang.

Oppløsningen på skjermen er også med på å underbygge dette, og når skjermen er såpass liten som den er skulle vi forventet et bedre bilde enn hva vi får her.

Man skulle tro at den lille skjermen og den labre skjermopplevelsen skulle gi god batterilevetid. Det gjør den ikke. Den overlevde ikke to døgn med svært moderat bruk, noe vi burde forvente av en telefon som verken har stor og god skjerm eller kraftig innmat.

Enkelt brukergrensesnitt

Optimus Me kommer med operativsystemet Android 2.2, som har fått tilnavnet Froyo. Dette er enkelt å bruke, og rent utseendemessig har ikke LG gjort store endringer fra Googles originale oppsett.

Når det kommer til selve telefonbruken er det lite å utsette. Lyden under samtaler er absolutt god nok for hva vi kan forvente av en telefon i denne prisklassen, og dekningen har vi aldri hatt noe problem med.

Tekstmeldinger derimot bød på mange utfordringer. Skjermen er i utgangspunktet svært liten for en smarttelefon å være, og LG har ikke klart å lage en meldingsløsning som er god nok. Uansett om vi holdt telefonen i stående eller liggende posisjon mens vi skrev ble det svært lite effektivt. Tastene er generelt sett for små, og ordforslagene for dårlige.

Det virker som at LG har prøvd å presse for mye informasjon inn på en side når de har laget meldingsoppsettet sitt. Dette medfører til svært mange feiltrykk under skriving, og det hadde nok vært bedre om de hadde satt opp tastaturet på en annen måte for en så liten skjerm.

Ingen surfekonge

Telefonen har både super-3G og Wi-Fi, noe som er et must på smarttelefoner i dag. Dessverre gjør den svake skjermen det vanskelig å navigere seg rundt på nettet. Et pluss er at telefonen tilpasser nettsidene til skjermstørrelsen, men den dårlige oppløsningen på gjør at det er vanskelig å lese litt mindre tekst uten å måtte ty til zooming.

E-post og kalender fungerer helt greit, og er svært likt det vi finner i andre Android-telefoner. E-postskriving kan igjen by på noen utfordringer med tanke på den dårlige plassen man har på skjermen.

Greit kamera

Med sine 3,15 megapiksler er kameraet i Optimus Me helt greit for sin prisklasse. Det tar greie bilder utendørs i godt lys, men utover dette er det ikke så mye å skryte av. Vi savner blant annet kameralys og en mulighet for å forhåndsfokusere rundt på skjermen.

Musikkspilleren er av det enkle slaget og gir de vanligste funksjonene som tilfeldig avspilling, spillelister og repetering. Lyden er helt grei, men det er å anbefale at man bruker noen andre øretelefoner enn de som følger med.

Faller igjennom

Skal du ha en billig touch-telefon med masse muligheter, god skjerm, godt batteri, rask navigering og generelt sett får en god brukeropplevelse, ikke kast deg over LG Optimus Me P350. Ja, man får masse teknologi, og på papiret ser det riktig så pent ut, men i praksis fungerer det heller dårlig.

Telefonen er som sagt liten og nett, men den er ikke noe kunstverk av den grunn. Den lille skjermen byr på mer hodebry enn noe annet, og til tross for sin lave pris finnes det ganske mange andre og bedre alternativer i denne klassen.

Hiver du inn et par hundrelapper til får du storebroren, LG P500 Optimus One, her får du en kraftigere telefon med større skjerm hvor ting går betraktelig raskere i svingene.

Vi skal også huske på ZTE Blade som vi var storfornøyd med. Her får du omtrent alle funksjonene du finner hos telefoner i helt andre prisklassen samt en mye større og bedre skjerm.

Ønsker du noe litt mer avansert, hvor man virkelig kan få en telefon som presterer så til de grader er det verdt å ta en kikk på Huawei U8800. Den koster litt mer, men her får man mer enn hva man betaler for kontra konkurrentene.

Lurer du på noe?
Les hele testen av LG Optimus Me P350 på Amobil.no.

annonse