Til hovedinnhold

– Det var vi som stengte Popcorn Time

De ansvarlige bak stengningen av den populære pirat-strømmetjenesten har nå tatt bladet fra munnen.

Shutterstock/Skjermbilde/Tek.no, montasje

Popcorn Time, den torrentbaserte strømmetjenesten som mange har døpt «Netflix for pirater», har hatt en mildt sagt turbulent ferd siden oppstarten, og for litt siden kunne vi melde at hovedutvikleren hadde dratt inn årene for godt. Nå har de ansvarlige tatt bladet fra munnen.

I en fersk pressemelding bekrefter nemlig interesseorginasasjonen MPAA, som representerer amerikansk filmbransje, at de stod bak prosessen som førte til stengningen av Popcorn Time.

I tillegg til Popcorn Time var MPAA også ansvarlige for den nylig stengningen av torrenttjenesten YTS, som var en av tjenestene Popcorn Time benyttet seg av.

Saksøkte hovedutviklerne

MPAA leverte inn et søksmål mot tre av nøkkelaktørene bak popcorntime.io den 9. oktober i år, og som et resultat av bevisene som organisasjonen la frem ble det 16. oktober utstedt en rettsordre om stengning av tjenesten med pålegg om å avstå fra videre drift og promotering av tjenesten og den tilhørende appen.

Popcorn Time har tatt mange former, og har i lang tid vært et mål for innholdsprodusentene. Foto: Skjermdump/Popcorn Time

– Popcorn Time og YTS er ulovlige plattformer som eksisterer av en eneste grunn: Å distribuere stjålne kopier av de seneste filmene og TV-seriene uten å kompensere menneskene som jobbet så hardt for å produsere dem, sier MPAA-sjefen Chris Dodd i pressemeldingen.

Ifølge Dodd setter tjenester som Popcorn Time både arbeidsplasser og lovlige tjenester i fare.

Gratis «Netflix»-tjeneste

– Ved å stenge disse ulovlige, kommersielle virksomhetene, som opererer i en massiv, global skala, beskytter vi ikke bare våre medlemmers kreative arbeid og de mange lovlige, digitale distribusjonsplattformene, men også de millioner av mennesker med jobber som avhenger av en levende film- og TV-industri, la MPAA-sjefen til.

Popcorn Time var en gratis, torrent-basert tjeneste som satte brukerne i stand til å strømme tusenvis av filmer på en omtrent like brukervennlig måte som Netflix via en app, og bygger på åpen kildekode og bidrag fra hele verden. Programvaren samler og organiserer populære filer fra flere forskjellige BitTorrent-kilder som The Pirate Bay, Kickass Torrents, Isohunt og YTS.

Tjenesten fikk også senere en versjon som kunne kjøres direkte i nettleseren uten å måtte laste ned en app, men denne ble også stengt for kort tid siden, rett etter at den nylig startet opp i en ny utgave.

Også brukerne av Popcorn Time har blitt et mål i kampen: I Danmark fikk brukere av tjenesten pengekrav i posten »

(Via TorrentFreak)

annonse