Til hovedinnhold

I går ble Popcorn Time i nettleseren lagt ned

Nettleserutgaven av pirattjenesten eksisterte bare i noen dager, før filmbransjen kom på banen.

Popcorn Time / redigert av Tek.no

Den torrentbaserte og svært kontroversielle strømmetjenesten Popcorn Time, ofte kalt «Netflix for pirater», gjorde film- og TV-bransjen enda mer nervøse etter at det ble opprettet en versjon som kunne kjøres direkte i nettleseren uten behov for en app.

Den opprinnelige versjonen av Popcorn Time for nettleseren het «Popcorninyourbrowser», men denne ble stengt på grunn av tekniske problemer. Som nettstedet The Verge nylig meldte kom det nettopp en ny versjon under navnet «Browser Popcorn», men denne er nå også allerede stengt, etter bare et par dagers drift.

Vil distansere seg fra utvikleren

Nettsiden inneholder nå kun en melding hvor utvikleren forteller at han vil distansere seg selv fra videre utvikling av tjenesten, og at han aldri hadde intensjoner om å delta i en «piratkrig», men derimot kun eksperimentere med strømmeteknologien.

Skjermdump fra den opprinnelige Popcorninyourbrowser. Foto: Skjermdump/Popcorninyourbrowser.net

Ifølge The Verge var det den amerikanske interesseorganisasjonen for filmbransjen, MPAA, som skal ha vært ansvarlige for det inntrufne. MPAA kontaktet visstnok selskapet som driftet nettsiden, noe som altså tydeligvis førte til at siden ble stengt.

Popcorn Time har tatt mange former, og er stadig et mål for innholdsprodusentene. Foto: Skjermdump/Popcorn Time

BrowserPopcorn ble utviklet av en 15 år gammel gutt fra Serbia, som i all hovedsak skal ha kopiert koden fra den første utgaven av Popcorn Time for nettleseren. Utvikleren skriver på nettstedet Product Hunt at han akter å fortsette å flytte nettsiden til nye domener og verter, men utfra meldingen på den stengte siden ser det altså ut til at han har tenkt å gi seg.

Vært et mål siden begynnelsen

Dermed går nok nettleserutgaven av Popcorn Time en usikker fremtid i møte, slik situasjonen er i skrivende stund. Innholdsprodusentene har vært ute etter Popcorn Time i alle sine varianter helt siden begynnelsen, noe som gjorde at den opprinnelige utgaven ble stengt kort tid etter oppstart av utviklerne selv.

Senere har de opprinnelige utviklerne forklart at de rett og slett var redde etter å ha blitt utsatt for skremselstaktikker fra filmselskaper, som på ukjent vis hadde klart å spore opp utviklerne. I august kunne vi for øvrig melde at to personer ble arrestert i Danmark for å ha spredt informasjon om Popcorn Time.

De lovlige tjenestene har fått has på mye av piratkopieringen:
Netflix bremser piratvirksomheten i nok et land

annonse