Arrestert for å forklare hvordan Popcorn Time fungerer

– Man ikke kan føle seg trygg på at man kan sitte hvor som helst og drive med slikt, sier dansk politiinspektør.

Flere personer som har drevet nettsider med informasjon om strømmetjenesten Popcorn Time, ofte kalt «Netflix for pirater», er blitt arrestert i Danmark. Det skriver nettstedet TorrentFreak.

De to nettsidene det er snakk om er Popcorntime.dk og Popcorn-time.dk, som skal ha blitt drevet av to personer i 30-årene. Nettsidene inneholdt blant annet veiledning, nyheter og spørsmål/svar-seksjoner knyttet til Popcorn Time.

Overtatt av statsadvokaten

Begge nettsidene er i skrivende stund tatt ned, og inneholder nå i stedet en melding om at rettighetene til domenenavnene er tatt over av statsadvokaten, med en lenke til den rettslige kjennelsen som ligger til grunn for overtakelsen.

Popcorn Time kan nå også brukes direkte i nettleseren. Foto: Skjermdump/Popcorninyourbrowser.net

I tillegg til at personene bak nettsidene ble arrestert skal politiet også ha ransaket hjemmene til de to mistenkte. Det danske politiet håper at arrestasjonen skal ha en avskrekkende effekt på andre som måtte driver med tilsvarende virksomheter.

– Saken er viktig fordi den viser at man kan bli avslørt av politiet, og at det også har konsekvenser å for eksempel gi instrukser og henvise til noe som i prinsippet er ulovlig. Forhåpentligvis har det en avskrekkende virkning at man ikke kan føle seg trygg på at man kan sitte hvor som helst og drive med slikt, sa politiinspektør Michael Hellensberg til danske TV2.

Populær tjeneste

Som TorrentFreak peker på inneholdt ikke de aktuelle nettsidene selv noe opphavsbeskyttet materiale, og ei heller kunne man laste ned Popcorn Time-programvaren fra nettsidene. Sidene hadde imidlertid lenker til programvaren.

Popcorn Time, som har eksistert i flere ulike utgaver, har hatt en turbulent ferd hittil, men finnes fortsatt i beste velgående. Den mest populære utgaven ble stengt i fjor høst, men siden har tjenesten vokst dramatisk i popularitet. I mai i år kom det også en ny utgave som lar deg kjøre Popcorn Time direkte i nettleseren, uten å måtte installer en app.

Også britene er aktive i kampen mot piratkopiering: Nå er det ikke lovlig å rippe sine egne CD-er i Storbritannia »

Les også
Popcorn Time er Netflix for pirater, og kan nå brukes rett i nettleseren
Les også
Popcorn Time tar steget til TV-skjermen
Les også
– Det var vi som stengte Popcorn Time
Les også
I går ble Popcorn Time i nettleseren lagt ned
Les også
Popcorn Time-grunnleggeren: – Vi var redde
Les også
The Pirate Bay blir blokkert i Norge
Les også
Norsk filmbransje med i søksmål mot norske Internett-leverandører
Les også
– Vil absolutt unngå søksmål
Les også
Game of Thrones setter nok en saftig piratrekord
Les også
Nå kan «Netflix for pirater» brukes direkte i nettleseren
Les også
Ny videotjeneste kan åpne for «personlig» piratvirksomhet
Les også
Fortsatt eksplosiv vekst for «Netflix for pirater»
annonse