Til hovedinnhold

Popcorn Time-grunnleggeren: – Vi var redde

Mannen bak Popcorn Time har nå fortalt hvorfor han forlot tjenesten – og om milliontilbud fra kriminelle.

Skjermdump/Popcorn Time

Den torrent-baserte strømmetjenesten Popcorn Time har opplevd enorm vekst, men hadde en trøblete start som førte til at de opprinnelige grunnleggerne droppet hele prosjektet. I et intervju med DN.no har hovedpersonen bak Popcorn time lettet på sløret om akkurat hva som skjedde.

Navnet på personen har ikke hittil vært offentlig kjent av allmennheten, men nå har Federico Abad, som han heter, valgt å av-anonymisere seg selv og dele historien. Ifølge Abad var det «skremselstaktikk» fra innholdsprodusenter som gjorde at Popcorn Time ble stengt.

– Vi var redde

Først stakk Abads medarbeidere fra prosjektet av ren nervørsitet etter at tjenesten var blitt lansert og mottok enorm oppmerksomhet på kort tid. Abad var deretter helt alene om prosjektet, men samlet sammen en gruppe utviklere fra rundt omkring i verden som fortsatte å kode og videreutvikle tjenesten.

Popcorn Time kan nå også brukes direkte i nettleseren. Foto: Skjermdump/Popcorninyourbrowser.net

Til tross for anonymiseringstiltak havnet utviklerne kjapt i innholdsprodusentenes søkelys. Det som fikk begeret til å renne over for teamet var da en advokat fra det store filmstudioet Warner Brothers omsider fant frem til utviklerne via deres respektive LinkedIn-sider.

– Vi vet ikke hvordan, men han hadde klart å spore oss opp. Vi ble ganske satt ut. Vi trodde det var en skremselstaktikk, og vi var redde. Ingen av oss var anonyme lenger. De visste hvor vi arbeidet og hvor vi bodde, fortalte Abad til DN.

Ble møtt med interesse av kriminelle

Abad kunne for øvrig også røpe en del andre interessante opplysninger om arbeidet med Popcorn Time. Blant annet viser det seg at utviklerne fikk mange tilbud fra kriminelle som ville være med på moroa og som tilbød utviklerne store pengesummer for å blant annet spre ondsinnet programvare via tjenesten.

Ifølge Abad kunne utviklerne trolig ha tjent så mye som 100 millioner dollar dersom de hadde gått med på alle tilbudene de fikk fra kriminelle, men penger skal imidlertid aldri ha vært hovedmotivet bak tjenesten, så alle tilbud ble avslått.

Derimot fortalte Abad at hele hensikten med Popcorn Time simpelthen var å gjøre torrentteknogien så tilgjengelig og brukervennlig som mulig for flest mulig mennesker. Hele intervjuet leser du hos DN.no.

Myndighetene er fremdeles ute etter Popcorn Time: I Danmark ble flere personer nylig arrestert for å spre informasjon om tjenesten »

annonse