Til hovedinnhold

R.I.P – Popcorntime (2014-2015)

Hovedutvikleren bak tjenesten har stengt ned serverne og slettet alle data.

Shutterstock/Skjermbilde/Tek.no, montasje
Torstein Norum Bugge

Svært mange nordmenn bruker den populære bittorrent-tjenesten Popcorn Time – over 250 000, ifølge NRK. Nå melder flere nettsteder, blant annet Torrent Freak, om at tjenesten er nede for godt.

Informasjonen stammer fra et Twitter-innlegg fra en anonym utvikler, som skriver at «...dette er høyst sannsynlig den siste @Popcorntimetv-posten...».

https://t.co/CSmjNnBIvW Probably last @popcorntimetv Status. Please support our legal project @butterproject ,Thank you all for your support

I tillegg har en annen utvikler som bruker kodenavnet «Wally» kommet med en uttalelse til Torrent Freak, der han i praksis sier at tjenesten er borte for godt:

– Jeg har stengt ned alle serverne, og det er ingenting mer jeg kan gjøre. Jeg har slettet alle logger som kan være skadelige for andre utviklere.

Forsøker du i skrivende stund å gå inn på Popcorntime.io, får du bare beskjed om at nettsiden ikke er tilgjengelig. Brukere som allerede har lastet ned applikasjonen får visstnok beskjed om at «...tjeneren ikke kunne hente inn filmene...».

En vanskelig uke for Popcorn Time

Popcorninyourbrowser – nettleserversjonen – ble raskt tatt ned. Foto: Skjermdump/Popcorn Time

Nedleggelsen kommer etter en svært vanskelig uke for tjenesten. For et par dager siden kunne vi melde om at en ny nettleserversjon av Popcorn Time ble stengt ned bare et par dager etter at den først ble opprettet, men det skal også ha vært interne strider blant utviklerne.

Ifølge det Torrent Freak beskriver som en sentral del av Popcorn Time-teamet, skal noen ha tuklet med tjenestens infrakstruktur, spesielt DNS-tjenesten. Det skal visstnok ha vært én av utviklerne som eide selve domenenavnet, som nå har forlatt tjenesten. Rettighetene skulle ha blitt gitt videre til én av de andre utviklerne, men det skjedde aldri. Dermed har Gandi.net, som formidler nettadressen, sperret tjenesten på ubestemt tid.

Den siste tiden skal også en rekke andre utviklere ha valgt å forlate tjenesten, i frykt for å bli saksøkt. I det hele tatt virker det som om nedleggelsen skyldes en blanding av intern strid og press fra rettighetshavere og myndigheter.

For øvrig bør det nevnes at den svært like (men ikke like oppdaterte) tjenesten Popcorn-time.se fortsatt er oppe og går, og skal vi tro setningen som møter oss på toppen av siden er ikke utviklerne bak denne innstilt på å gi seg helt enda:

– Denne Popcorn Time-tjenesten vil aldri bli lagt ned. Last ned og nyt.

Tenåringer er kanskje de som rammes hardest av nedleggelsen:
Én av tre unge strømmer film ulovlig »

(Kilde: Torrent Freak, Twitter, NRK)

annonse