Til hovedinnhold

Originale Popcorn Time er offisielt tilbake

«Netflix for pirater» innrømmer at de er svekket.

Popcorn Time / redigert av Tek.no

Dramaet omkring Popcorn Time, eller «Netflix for pirater», har tatt mange vendinger. Det største tilbakeslaget kom i fjor, da hovedutviklerne av den opprinnelige versjonen forlot prosjektet på grunn av sterkt press fra MPAA. Nå gir tjenesten lyd fra seg igjen, melder TorrentFreak.

På bloggen sin har Popcorn Time nemlig nå offisielt kunngjort at de er tilbake, dog ikke akkurat på samme måte som før.

Svekket

Kunngjørelsen kommer som en respons på at flere har etterspurt svar fra tjenesten, som har vært ganske stille i lengre tid etter det store dramaet som utspilte seg i fjor høst, og som gjorde at utviklerne trakk seg i ren frykt.

Popcorn Time har tatt mange former, og har i lang tid vært et mål for innholdsprodusentene.
Skjermdump/Popcorn Time

Tjenesten, som nå befinner seg på adressen popcorntime.sh, skriver at MPPA-hendelsen i fjor har svekket prosjektet betydelig, og at de har avsluttet det de kaller «aktiv utvikling» av tjenesten.

Jobber med nytt prosjekt

I stedet skal de satse på en mer passiv tilnærming til den videre utviklingen av prosjektet, uten at det er helt klart hva som menes med dette. Videre skriver Popcorn Time at de siste månedene har vært «kaotiske», samtidig som de har sett positivt på en del av de andre utgavene av tjenesten som har dukket opp.

I blogginnlegget kommer det for øvrig frem at mange av de gamle utviklerne har gått over til å fokusere på et annet prosjekt som heter «Butter», som visstnok skal være den tekniske plattformen som Popcorn Time benytter. Ambisjonen med Butter er visstnok store, men det er uvisst om meningen er å lansere en ny, separat tjeneste.

En annen variant av Popcorn Time er nå tilgjengelig direkte i nettleseren:
Man trenger bare en nettleserutvidelse »

annonse