Nyhet

Her er hardhaus-versjonen av Galaxy S7

Galaxy S7 Active er formelt avslørt med et par nye, interessante opplysninger.

I praksis ble tøffingversjonen av Samsungs flaggskipmobil allerede avslørt i forbindelse med den forestående, amerikanske lanseringen. Som blant andre Engadget har fått med seg er Galaxy S7 Active imidlertid nå lagt ut på nettsidene til AT&T, sammen med et par nye opplysninger.

Den viktigste nyheten er nok at S7 Active ifølge AT&Ts produktside kommer med fingeravtrykkleser, noe tidligere rykter antydet at den ikke ville bli utstyrt med.

Støv- og vanntett

Dermed er S7 Active den første modellen i Samsungs hardhaus-serie som kommer med fingeravtrykksensor. Sensoren er plassert i hjemknappen i fronten, mellom de to andre fysiske knappene.

Samsung Galaxy S7 Active.

Ellers opplyses det at mobilen er støtsikker ved fall fra opptil 1,5 meter, og at den kommer med den såkalte IP68-sertifiseringen. Sistnevnte innebærer at mobilen er hundre prosent støvtett, og at den tåler å bli senket ned i 1,5 meter med vann i opptil 30 minutter.

Når det gjelder øvrige spesifikasjoner har mobilen som tidligere antydet en Snapdragon 820-brikke, 4 GB minne og 32 GB lagringsplass som kan utvides via mikroSD. Skjermen er på 5,1 tommer og byr på QHD-oppløsning på 2560 x 1440 piksler.

Massivt batteri

Ikke minst byr Galaxy S7 Active på et ganske heftig batteri med en kapasitet på hele 4000 mAh. Hovedkameraet har en oppløsning på 12 megapiksler, mens frontkamera har 5 megapiksler, som er de samme tallene man finner på S7. Livvidden er på 9,9 millimeter, som er litt tykkere enn på S6 Active.

I første omgang skal S7 Active selges eksklusivt av amerikanske AT&T fra 10. juni, og det er ennå uvisst når modellen blir tilgjengelig for nordmenn, og til hvilken pris.

Den neste Galaxy-generasjonen kan kanskje få 4K-skjerm: Samsung viste nemlig nylig frem en 4K-skjerm på 5,5 tommer for VR »

Les også
Samsung Galaxy S8 kan få 4K-skjerm
Les også
Samsung hopper trolig over Galaxy Note 6 og går rett til Note 7
Les også
– Slik blir tøffingutgaven av Galaxy S7
Les også
Galaxy S7 Active kan ha blitt avslørt ved et «uhell»
annonse