Til hovedinnhold

Samsung lover brettbare skjermer i 2015

Kan bli brukt i både mobiltelefoner og nettbrett.

Samsung / Engadet (fra video)

Samsung har allerede lansert en telefon med buet skjerm, men nå lover selskapet at de i løpet av 2015 vil lansere produkter med brettbare skjermer. Det skriver Engadget.

I en konseptvideo fra CES-messen i januar viser Samsung hvordan skjermen på et nettbrett eller en telefon kan brettes i to eller rulles sammen for å få plass inne i enheten – omtrent som en rullegardin.

Det var under et møte med analytikere at Samsungs toppsjef Kwon Oh Hyun kom inn på brettbare skjermer, og det ble vist frem en plansje som viser at selskapet fra neste år kommer til å fokusere mye på bøyde skjermer, før de i 2015 begynner å fokusere på brettbare skjermer.

I mobiler og nettbrett

De brettbare skjermene kan bli brukt i en rekke ulike typer enheter, alt fra nettbrett og mobiltelefoner til ulike former for teknologi man kan ha på seg («wearable technology»). Samsung-sjefen hintet på analytikermøtet om at Galaxy Gear fortsatt hadde mange forbedringsmuligheter.

I tillegg til at Samsung nå satser mye på fleksible skjermer, har også konkurrenten LG nylig giret opp sin satsning. I slutten av oktober lanserte selskapet LG G Flex i Sør-Korea, en telefon som i likhet med Samsung Galaxy Round har en skjerm som er krummet.

Les også: Samsung lanserer buet telefon og LG lanserte krum telefon

Foto: Sammyhub

(Kilde: Engadget)

annonse