Til hovedinnhold

Samsung skal lage bøyelige mobiler med kunstige «muskler»

Nytt, oppsiktsvekkende patent på gang.

Vi har allerede sett flere tegn på at de sammenleggbare telefonene er på vei ut på markedet, og nå melder det koreanske nettstedet ET News at Samsung har fått patent på et nytt konsept som tydeligvis skal legge grunnlaget for den nye typen mobildesign.

Patentet dreier seg om «robotiske muskler» som skal gjøre at man kan bøye mobiltelefonen på flere ulike måter uten at det skader komponentene på innsiden.

Inneholder sensorer

Disse «musklene» består av små plater i en slags rutenett-struktur og inneholder sensorer som registrerer når brukeren bøyer enheten, for deretter å endre posisjonen til komponentene på en slik måte at de ikke skades.

Samsung har også tatt patent på en todelt skjerm nylig. Bildet er hentet fra patentdokumentet.

Detaljene om akkurat hvordan det skal fungere er litt uklare, men det ser altså ut til å dreie seg om en mer «aktiv» og avansert løsning enn å simpelthen bare benytte fleksible komponenter.

Samtidig har Samsung også nylig tatt patent på et skjermkonsept som innebærer at skjermen er delt inn i en nedre og øvre del, som trolig er ment å fungere sammen med «muskel»-teknologien i bøyelige eller brettbare mobile enheter.

Kan lansere to modeller neste år

At Samsung leker med idéen om fleksible mobiler har det allerede kommet indikasjoner på en stund. I juni meldte vi om kilder som hevder at Samsung skal lansere to brettbare mobiltelefoner så tidlig som i begynnelsen av 2017. Den ene av modellene skal visstnok være en slags todelt modell som kan foldes sammen på midten.

Den andre varianten angivelig er en 5-tommers mobil som kan foldes ut til et «nettbrett» på 8 tommer. For øvrig er ikke Samsung de eneste som sysler med brettbar teknologi, og nylig viste kinesiske Lenovo for eksempel frem en mobil man rett og slett kan brette rundt håndleddet.

I mellomtiden blir også vanlige mobiler bedre: Nå har Corning sluppet Gorilla Glass 5 »

(Via ZDNet)

Les også
– Samsung skal lansere mobil som kan brettes ut og brukes som nettbrett
Les også
Snart klar for å starte produksjon av diamantglass til mobiltelefoner
Les også
Lenovo med mobil du kan brette rundt håndleddet
Les også
Samsung kan bli den første produsenten til å slippe en brettbar mobilskjerm
annonse