Til hovedinnhold

Dette blir navnet på neste Windows

Oppgraderingspakken «Blue» får ny betegnelse.

Microsoft

Microsoft kommer som kjent med en oppgradering av Windows 8 senere i år. Foreløpig har pakken vært kjent som «Windows Blue», men nå kan flere kilder bekrefte at det endelige navnet blir noe annet.

Ifølge et lekket skjermbilde fra brukeren Kacper.K på diskusjonsforumet WinForum.eu, vil betegnelsen på den kommende oppgraderingspakken være «Windows 8.1». Nettsidene ZDNet og The Verge kan også bekrefte navnevalget via sine bransjekilder.

Periodiske oppdateringer

For ikke lenge siden ble en tidlig utgave av Windows-oppgraderingen lekket på nett, og den gangen med versjonnavnet Build 9364. Det siste skjermbildet viser nå versjonen Build 9375, sammen med betegnelsen «Windows 8.1 Pro».

Windows Blue, eller Windows 8.1 som det sannsynligvis skal hete til syvende og sist, tråkker altså opp stiene for en ny bølge av oppdateringer av Microsofts nyeste operativsystem. Det er ikke snakk om noen Windows 9, men heller periodiske storoppdateringer med 8.x-navn. Disse vil være mer omfattende enn de tradisjonelle servicepakkene fra Microsoft.

Windows 8 skal med andre ord være et produkt som varer over flere sesonger, og vi kan derfor vente oss Windows 8.2, 8.3, 8.4 og så videre i årene framover. Mary Jo Foley fra ZDNet sier i tillegg at oppdateringen for Windows RT vil kalles «Windows RT 8.1».

Mange endringer

I Windows 8.1 finner vi flere markante endringer av operativsystemet. Delingen av skjermen mellom to apper har for eksempel vært låst i et 25/75-forhold, men skal nå kunne deles 50/50.

Andre nyheter inkluderer mer berøringsvennlige PC-innstillinger, mer integrasjon av SkyDrive, Internet Explorer 11, nye apper som kalkulator, alarm og lydopptaker på Modern UI-startskjermen, nye flisfunksjoner, låsing av fliser, nye swipe-muligheter og enklere deling av skjermdumper.

Den første forhåndsutgaven av Windows 8.1 skal lanseres på Microsofts utviklerkonferanse i slutten av juni, mens den endelige forbrukerversjonen er antatt å dukke opp på markedet i august.

Er du en ny Windows 8-bruker?
Lær deg Windows 8-triksene med denne guiden »

(Kilder: WinForum.eu via ZDNet, The Verge og Engadget)

annonse