Til hovedinnhold

– Windows 8 er et godt produkt!

Microsoft svarer på kritikken mot det nye operativsystemet.

Hardware.no

Windows 8 har ikke vært en ubetinget suksess for Microsoft, med blant annet tidligere rapporter om tregt salg og manglende evne til å bremse det raskt krympende PC-markedet. Som en følge av dette har selskapet høstet en del kritikk for sitt nye operativsystem.

Slår tilbake

Mye av kritikken går ut på at folk har problemer med å venne seg til det radikalt nye berøringsbaserte grensesnittet, som blant annet innebar fjerning av den kjente og kjære startknappen.

Nå har Microsoft valgt å svare på kritikken, denne gangen i mer generelle og mediekritiske ordelag. Det er visekommunikasjonssjefen i selskapet, Frank X. Shaw, som tar bladet fra munnen. Det gjør han på Microsofts offisielle blogg.

Shaws blogginnlegg tok primært utgangspunkt i to ganske ladede artikler på nettstedene Financial Times og The Economist. Artiklene handler om Microsofts kommende endringer av Windows 8, noe som i artiklene fremstilles negativt som at Microsoft innrømmer et gedigent nederlag.

Utidig negativitet

– Det fantes en tid da det å høre på tilbakemeldinger og handle på bakgrunn av dem ble ansett som en god ting, skrev Shaw, som peker på at Windows 8 tross alt har solgt i 100 millioner eksemplarer. Ifølge Shaw betyr ikke endringene at operativsystemet er dårlig.

– Windows 8 er et godt produkt, og det blir bedre hver dag. Vi kommer til å fortsette å forbedre Windows 8, som vi gjør med alle våre produkter. Vi kommer til å gjøre mer av en ting og mindre av andre ting. Det vil være folk som både er sterkt enige og sterkt uenige. Dette er helt forventet, skrev Microsofts kommunikasjonssjef på bloggen.

Er du enig? Hva mener du selv om Windows 8? Diskutér gjerne i forumet.

Vil du vite mer om det nye operativsystemet? Her er vår dom over Windows 8 »

(Kilder: Microsoft, via The Verge)

annonse