Til hovedinnhold

Windows 9-detaljer lekket

Vil hete Windows Blue, og skal være starten på en ny æra.

Hardware.no

Det er ikke mange uker siden Windows 8 ble sluppet, og Microsoft har allerede kunnet skryte av å ha solgt 40 millioner Windows 8-lisenser på én måned. Det stopper dem imidlertid ikke fra å se fremover på sitt neste operativsystem, Windows 9.

Ifølge nettstedet The Verge har Microsoft gitt det neste operativsystemet kodenavnet «Blue». Blue vil angivelig ikke bare være nok en oppgradering, men starten på en helt ny æra med hyppigere og billigere oppdateringer.

Årlige oppdateringer

– Det virker som at Microsoft er i ferd med å gå ifra de storstilte Windows-lanseringene som de har holdt seg fram til nå, og heller satser på en strategi som ligner på det Apple gjør, med årlige oppdateringer, skriver Marey Jo Foley for nettstedet Zdnet, som først avslørte nyheten.

Neste Windows-versjon er forventet å komme allerede i midten av 2013, og vil inkludere små justeringer i grensesnittet, samt større omveltninger når det kommer til pris og plattformutbredelse.

Billigere, kanskje gratis

– Vi har blitt fortalt at Windows Blue vil være det neste OS "alle" installerer. Fremgangsmåten er enkel. Microsoft vil sette ned prisen på neste Windows-lansering ytterligere, kanskje gjøre det helt gratis for noen, for å forsikre seg om at så mange som mulig oppgraderer, skriver The Verge.

Så fort Windows Blue er på plass og de aller fleste har oppgradert, vil utviklerverktøyene fra Microsoft oppgraderes, og slutte å ta inn applikasjoner og programmer laget for Windows 7. Det betyr ikke at gamle applikasjoner ikke vil fungere på Windows Blue, bare at alle nye applikasjoner skal lages med Windows Blue i tankene.

Har lært av konkurrentene?

Den største endringen vil altså være årlige oppdateringer av Microsofts operativsystem, noe det ble hvisket om allerede da Windows 8 først ble vist frem på et nettbrett. Windows 8 var tross alt selskapets virkelige overgang til nettbrettsegmentet, noe de selv har valgt å kalle PC Plus-æreaen.

Med årlige, og billigere, oppdateringer av operativsystemet sitt vil Microsofts distribusjonsmodell raskt ligne mer på det vi har sett fra Apple og Google, som har hatt stor suksess med både iOS- og Android-plattformene.

Les også vår stortest: Er Windows 8 en flopp eller en revolusjon?

(Kilder: The Verge, Zdnet)

annonse