Til hovedinnhold

Microsoft avslutter billigtjenesten TechNet

Kutter ut abonnementstjenesten til fordel for gratistjenester.

Microsoft melder nå at de stenger ned sin abonnementsbaserte TechNet-tjeneste. I en e-post som har blitt sendt til alle abonnenter kommer det frem at Microsoft mener at konseptet ikke har tålt tidens tann, og at tjenesten dermed legges ned.

Siste sjanse for å skaffe seg et abonnement blir 31. august 2013. Etter dette vil det ikke være mulig med nytegninger, eller fornyelser.

TechNet har vært navnet på Microsofts bedriftstjeneste som har latt brukere laste ned fullversjoner av en rekke forskjellige programpakker for en nærmest symbolsk sum. For en drøy tusenlapp i året har du hatt tilgang til en rekke produkter. Tjenesten har vært beregnet for profesjonelle parter innen IT-sektoren, som har trengt programvaren for å teste den ut før den eventuelt rulles ut stort i de respektive bedriftene.

Mener gratisalternativene er gode nok

Microsoft mener at trenden er at stadig mer blir gratis tilgjengelig, men gratistilbudet som dukker opp i kjølvannet av nedleggelsen blir neppe like godt som det TechNet var. Fokuset fremover skal ifølge Microsoft være å gjøre de gjenværende gratistjenestene enda bedre.

Alle TechNet-tilbudene forsvinner ikke, bare de abonnementsbaserte. Tjenestene som Microsoft velger å beholde er som følger:

  • TechNet Evaluation Center: Gratis programvare, til testbruk. Disse vil være gyldige fra 30 til 180 dager, noe som skal være nok for å gjøre de testene du trenger.
  • Microsoft Virtual Academy: Gratis nettside for opplæring på en rekke Microsoft-produkter.
  • TechNet Forums: Forum, der folk i IT-bransjen kan få svar på ulike spørsmål.

Microsoft fremhever også at MSDN-abonnementet enn så lenge vil bestå. Dette er noe av det samme konseptet som TechNet-abonnementet. MSDN er beregnet for folk i IT-bransjen som trenger Microsoft-programmer til ulike former for testing og utvikling.

For flere detaljer, sjekk ut Microsofts informasjonsside om nedleggelsen.

Installasjon av Microsoft Windows kan gjøres på mange måter. Slik gjør du det fra en minnepinne »

annonse