Til hovedinnhold

Microsoft bekrefter neste versjon av Windows

«Blue» er avslørt i ny stillingsannonse.

Microsoft, Hardware.no

Microsofts nyeste operativsystem Windows 8 hadde såvidt rukket å bli lansert i fjor høst da ryktene om Windows 9 begynte å svirre.

Den gangen var det kjent at kodenavnet på den nye pakken var «Windows Blue» og at hele opplegget skulle endres til årlige lanseringer – ikke ulikt slik Apple gjør med sitt operativsystem OS X.

Nå har selskapet selv endelig bekreftet eksistensen av Windows Blue, om enn ikke med store faner og egen kunngjøring. Nettstedet ZDNet har nemlig snublet over et par interessante stillingsutlysninger hos Microsoft, som langt på vei bekrefter hva Windows Blue er for noe.

Forbedringer av utseendet

Windows Blue er som nevnt et kodenavn for neste bølge med oppdateringer for Windows-relaterte systemer og tjenester. Det vil være både billigere og forekomme hyppigere enn lignende påfunn fra Microsoft.

Det er altså ikke snakk om Windows 9, men om flere og større endringer til det allerede eksisterende Windows 8. I en jobbutlysning (som nå er borte), ønsket Microsoft en programvareutvikler til det såkalte Core Experience-laget.

Denne «kjerneopplevelsen» dreier seg hovedsakelig om det man kan ta og føle på i det nye brukergrensesnittet i Windows 8 – inkludert startskjermen, programoppdateringer, bruk av vinduer og øvrig skreddersying av brukeropplevelsen.

Ifølge Microsoft vil Windows Blue «bygge videre på og forbedre disse sidene ved operativsystemet». Fokuset ser derfor ut til å være utseendet og hvordan man bruker Windows 8, framfor store endringer under panseret.

Binder alt sammen

Windows Blue-oppdateringen er ventet til sommeren, og er antatt å gjelde både Windows 8, Windows Server 2012, Windows Phone 8 og tjenester som Hotmail og SkyDrive.

Windows Blue vil altså dukke opp på Windows Phone 8 i tillegg, noe en annen stillingsutlysning fra Microsoft (også fjernet) bekreftet. Oppdateringene på mobilplattformen vil blant annet dreie seg om en trykkskjermbasert utgave av regnearkprogrammet Excel.

Med Windows 8 forsøker Microsoft å binde sammen tradisjonelt adskilte enheter som stasjonær PC, nettbrett og mobiltelefon i ett system på tvers av de ulike plattformene. At Windows Blue fortsetter å sy sammen de ulike dingsene i én sømløs opplevelse, burde derfor ikke komme som en overraskelse.

Vil du vite mer om Microsofts nyeste operativsystem?
Les vår test av Windows 8 »

(Kilder: ZDNet, The Verge)

annonse