Nyhet

Trådløst til stereobenken

Mange har etter hvert skaffet seg TV-er, Blu-ray-spillere og mediaspillere med nettverksstøtte. men felles for de aller fleste produkter av denne typen er at de kun støtter kablet nettverk (Ethernet).

Med tanke på stabilitet og ytelse er det beste å koble disse produktene til det kablede nettverket, men dette er ikke alltid praktisk gjennomførbart. Ikke alle har mulighet til å nærmest bygge om huset for å få trukket nettverkskabler til TV-benken.

Da gjenstår et alternativ, nemlig trådløst nettverk. Mange produkter av typen over har da også mulighet for å få trådløs-støtte via eksterne USB-dongler, men utvalget er ofte snevert og prisene uforholdsmessig høye.

Man vil også kunne bruke en trådløs ruter til en slik oppgave, men disse koster også gjerne i overkant mye. Da er det smartere å bruke et trådløst aksesspunkt, som er langt enklere og rimeligere enn en fullverdig ruter.

Og det er nettopp det Netgear nå lanserer. Deres WNCE2001 er en ethernet til trådløst-adapter, som nettopp gir trådløs nettverkstilgang til produkter som TV-er, BD-spillere, Xbox 360, mediaspillere osv.

Boksen støter 802.11g/n/b og WPA2-PSK, WPA-PSK og WEP, måler ca 8 x 6 x 2 cm og veier 50 gram. Strøm hentes enten via en USB-port eller en egen strømadapter.

For enkel konfigurasjon støttes "Push ‘N’ Connect", som automatisk setter opp nødvendig kryptering kun ved at du trykker på en knapp.

Du kan selvsagt plugge boksen i en svitsj eller hub for å dele nettverkstilgangen til flere enheter i TV-benken, eller direkte i TV-en eller Blu-ray-spillerens nettverksutgang hvis du kun har ett produkt som trenger tilgang.

Følg Audiovisuelt på Twitter

Pris og tilgjengelighet

Produktet er ventet i butikkene ganske snart. Foreløpig har norske nettbutikker priset produktet til rundt 350 kroner inkl. mva.

(Kilder: Ehomeupgrade, Netgear)

Les også
Fortsetter satsningen på trådløs streaming
Les også
LG med første produkt som støtter Wi-Fi Direct
Les også
2. generasjon HD-spiller fra Asus
Les også
Apacer AL460
Les også
Trådløst via USB
Les også
Mediastreamer med spesiell design
Les også
Sound Blaster Wireless: Creative Sound Blaster Wireless
Les også
Overfører lyden trådløst
Les også
Qnap NMP-1000
Les også
Western Digital WD TV Live
Les også
Overfører 1080p trådløst
Les også
Philips Streamium NP2900
Les også
Tar i bruk WirelessHD
annonse