Tek.no

Test

Philips Streamium NP2900

8 Okt 2009 15:35
annonse

Innledning

Streamium er ikke et nytt grunnstoff, men samlebetegnelsen på trådløse lydprodukter fra Philips. Trådløse som i musikk over WiFi, og ikke inkludert bærbare enheter. Serien dekker alt fra rene lydmottagere du hekter på stereoanlegget, via kjøkkenradio til små stereoanlegg.

Streamium NP2900

Denne gangen representeres Streamium-serien av NP2900. Den kjemper i vektklassen avansert kjøkkenradio med streaming av lyd fra både egen musikksamling og uendelig mange nettkanaler. Her er konkurransen hard, men NP2900 har en del egenskaper som gjør at den hevder seg godt.

Preludium

Pappesken har det vanlige innholdet. Selve spilleren, en litt for stor strømforsyning type laptop, veggbrakett, fjernkontroll med batterier, en to-siders quick start manual og en CD. Sistnevnte inneholder brukerveiledningen i PDF-form, progamvaren TwonkyMedia Server for Windows/MAC samt den rekke opplæringsvideoer.

annonse

Initielt oppsett går skremmende lett, selv uten videoene.

Ved første boot må du velge tidssone og land, ellers består oppsettet stort sett av å trykke OK en rekke ganger. Total tid rundt 4-5 minutter fra eske til lyd, og det inkluderer henting av oppdatert liste over radiostasjoner og en automatisk firmware-oppgradering. Slettes ikke ille.

Like smertefritt går trådløs oppkobling. Men den trådløse rekkevidden er ikke alt for imponerende, så du bør ikke planlegge plassering i ytterkant av WiFi-sonen din.

Takk til Philips Norge for lånet av Streamium NP2900 til test.

Les også