Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSound Blaster Wireless

Creative Sound Blaster Wireless

Innledning og specs

Tanken om å overføre lyd trådløst fra datamaskinen til stereoen i stua er langt fra ny. Tilbake i 2007 kikket undertegnede på en slik løsning fra Abit, som benyttet seg av det trådløse nettet til å streame lyden til andre enheter.

Men mange var mye tidligere ute enn Abit med et sånt type produkt også, f.eks. Squeezebox. Fordelen med Abits løsning var imidlertid enkelheten, og ikke minst en overkommelig pris.

Klikk for større bilde

Men også Creative har lenge hatt produkter av denne typen i stallen. I 2004 lanserte selskapet et produkt ved navn Sound Blaster Wireless Music, ikke helt ulikt navnet på dagens testprodukt.

Nå er Creative på banen med et lignende produkt, som bytter ut WLAN til fordel for Bluetooth. Det betyr at du ikke behøver å ha noe trådløst nett for å overføre lyden trådløst.

Sound Blaster Wireless Music System (også kjent som Creative Wireless Receiver) består av en USB-basert sender (dongle) som puttes i datamaskinen og en mottakerdel som plasseres ved den enheten som skal motta lydstrømmen – typisk et stereoanlegg. Denne senderen fungerer som et lydkort, og sender ut alt som produseres av lyd på datamaskinen via Bluetooth-tilkoblingen.

Bluetooth-senderen

Senderen, eller lyddonglen, inneholder en X-Fi-lydkrets, som lar deg skru på X-Fi CMSS-3D X-Fi Crystalizer dersom du skulle ønske det. I tillegg har den linje-/hodetelefonutgang og inngang for mikrofon. Senderen er såpass bred og tykk at den vil okkupere USB-plassen også ved siden av, f.eks. om du plugger den i en bærbar PC.

Mottageren har skuffende nok kun analoge utganger – 3,5 mm minijack og RCA/phono. Til denne prisen hadde vi forventet minst én digitalutgang av et eller annet slag.

Det er mulig å kjøpe flere mottagere separat, og prisen er rundt >700 kroner per stykk. Opp til fire mottagere kan brukes i samme system.

Den medfølgende fjernkontrollen

Med i pakken finner vi også en fjernkontroll, som inneholder mest nødvendige navigeringsknappene, i tillegg til mulighet til å skru av og på de nevnte X-Fi-egenskapene. Pusseklut er også vedlagt i pakken, samt en minijack til RCA-kabel, programvare-CD og installasjonsguide.

Takk til Creative som lånte oss produktet til test.