Tar i bruk WirelessHD

En av de nye formatkrigene som er under oppseiling er hvilken teknologi som skal brukes til å overføre HD-signalene trådløst i hjemmet ditt. Med andre ord: Hvilken trådløse teknologi skal erstatte HDMI-kabelen?

Det er hovedsakelig to konkurrerende teknologier – WirelessHD og WHDI. Førstnevnte er en noe mer avansert standard som opererer i det ulisensierte 60 GHz-båndet, mens WHDI bruker mer Wi-Fi-lignende teknologi i 5 GHz-båndet.

Hver av standardene har sine tilhengere og noen støtter sågar begge – f.eks. Sony. Enkelte mener WHDI vil være et mellomsteg før WirelessHD tar over – men det gjenstår å se. WHDI har nemlig noen fordeler, som f.eks. lengre rekkevidde.

Panasonics nye plasmamodell TX-P46Z1 tar like gjerne steget over på WirelessHD først som sist og overfører både full HD med tilhørende lyd trådløst.

En boks her...

Den 2,5 cm tynne og 46 tommer store plasma-skjermen leveres med en egen AV-boks som inneholder de ulike tilkoblingene til skjermen. Denne AV-boksen må også tilkobles en liten boks for det trådløse systemet, som så sender signalet trådløst til en annen liten mottager-boks eksternt på TV-en.

Sånt blir det mange bokser av, men likefullt er det altså snakk om WirelessHD.

Billig blir det ikke, for TX-P46Z1 prises fra drøye 46 000 kroner inkl. mva. Og dyrere skal det bli, for det er også en 54-tommer i samme serie underveis.

(Kilder: Techradar #1 , #2)

Les også
Lekker plasma-TV fra Panasonic
Les også
Panasonic sikter mot HD i 3D
Les også
Ny formatkrig på trappene
Les også
Tre nye fra Panasonic
Les også
Blu-ray i tre dimensjoner
annonse