Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Qnap NMP-1000

Innledning

Taiwanske Qnap er først og fremst kjent for sine løsninger innen nettverkslagring, men også et produkt i kategorien mediaspillere står på menyen. Vi snakker da om en såkalt nettverksmediaspiller, i samme gate som WD TV Live og Popcorn-boksene.

Men Qnap har ikke bare nøyd seg med mediaspillerdelen, NMP-1000 har nemlig også fått en NAS-del. Dermed kan NMP-1000 fylle to oppgaver – både fungere som en mer tradisjonell mediaspiller, og i tillegg være en "lagringsserver" som alltid er på.

Spørsmålet er om den gjør begge deler bra, eller om det bare blir halvveis på begge områder.

Takk til Qnap som sendte oss et eksemplar til test.