Nyhet

Er dette den mest skamløse iPhone-kopien til nå?

Motorolas nye telefon er så lik iPhone X at selv Google ikke ser forskjell.

Listen over selskaper beskyldt for å kopiere et av Apples design har med tiden vokst seg stor, og mens noen kan være en smule overdrevet legger andre absolutt ingen skjul på inspirasjonskilden til produktene sine.

Motorolas nylig annonserte Moto P30 tilhører definitivt sistnevnte kategori.

Husket å bytte logoen

Motorola Moto P30.

Fra de offisielle bildene ser det nemlig ut som de to telefonene er støpt i samme form, hvor den største forskjellen er Motorolas noe mer kreative håndlag med malingspannet enn Apple har vært med sin iPhone X.

Motorola vet imidlertid å klistre navnet sitt over den tilgjengelige plassen de har i front av telefonen, og eplelogoen bak har de heldigvis også husket å skifte ut.

Ellers er både den nye omdiskuterte «sensorlommen» i topp av telefonen, de buede hjørnene og kameralinsene på baksiden som snytt ut av Apple-designer Jonathan Ives tegnebrett.

Topp opplevelse til en tredjedel av prisen

iPhone X.

Motorolas Moto P30-kunder vil imidlertid, til forskjell fra alle med en iPhone, kunne lade telefonen sin uten å bruke en spesialkabel, og de vil definitivt ha penger igjen på bok etter at den er pakket opp.

Moto P30 får nemlig en helt annen prislapp enn Apples toppmodell. Norsk lansering og pris er ikke klar (les: den kommer neppe hit), men i Kina vil den være klar fra 15. september til priser fra omtrent 300 dollar for modellen med 64 GB lagring.

Med slike priser er det gitt at du ikke finner de aller heftigste komponentene på innsiden, men som med andre telefoner fra selskapet satser Motorola også denne gang på å gi kundene opplevelsen av å ha en toppmodell for en billigere penge.

16-megapiksel kamera med to linser

Som en mellomklassemobil vil uten tvil den rammeløse skjermen på 6,2 tommer friste mange. Snapdragon 636-prosessoren vil også, sammen med 6GB minne, levere nok futt til at alle hverdagslige oppgaver løser seg og menyene flyter som smør.

Det er vanskelig å si noe om hvordan bildekvaliteten blir både for skjermen og for bilder du måtte ta, men det er i alle fall klart at Motorola har utstyrt P30 med to hovedkamera på henholdsvis 16- og 5 megapiksler, og et selfiekamera på hele 12 megapiksler i front.

Det spørs likevel hvor god batteritiden blir, for batteriet har bare en kapasitet på 3000 mAh.

Som alltid kommer vi tilbake med en grundig test av både batteri og bildekvalitet straks vi får fatt i telefonen.

Test av Motorola Moto G6 Plus:
– Moto-serien fortsetter å være uslåelig »

(Kilde: The Verge)

Les også
Hjemknappen er død: Her er Apples nye «billig»-mobil – iPhone Xr
Les også
Motorola Moto G6: Bra, billig og rask, men vi irriterer oss fortsatt over én ting
Les også
Huawei P20 Lite: Lekkert design til en overraskende lav pris
Les også
Velg riktig telefon til under 3000 kroner
Les også
Huawei P Smart: Stor og fin skjerm, og den koster bare 2500 kroner
annonse