Til hovedinnhold

Dette står r-en i iPhone Xr for

Phil Schiller tok bladet fra munnen.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Apple lanserte for en tid tilbake tre nye iPhone-modeller; Xr, Xs og Xs Max. I et intervju med nettstedet Engadget avslører selskapets Phil Schiller hva r-en i Xr faktisk står for.

På papiret har iPhone Xr blant annet en LCD-skjerm med lavere oppløsning og et enklere kamera – men utover det har den mange av de samme spesifikasjonene som storebrødrene til en langt lavere pris.

Her kan du se de første bildene og inntrykkene våre av iPhone Xr.

S-en har stått for flere ting

Apple har hatt for vane å komme med en såkalt s-oppgradering av sine mobiler annethvert år. Da Schiller i 2009 viste frem iPhone 3GS fortalte han at s-en sto for speed – fordi det var den raskeste og kraftigste modellen de hadde lansert.

Et par år senere var det iPhone 4GS sin tur, og den gang forklarte direktøren Tim Cook at s-en sto for Siri. Det var nemlig med denne modellen at stemmestyringen også ble lansert.

Da iPhone 5S og 5C sluttet selskapet med forklaringene. Og det har de fortsatt med unntak av iPhone SE, som Schiller bekreftet sto for Special Edition.

Så hva står r-en for?

Under intervjuet penses det altså innpå temaet om betydningen av bokstavene i de nye modellene. Og skal vi tro Schiller så betyr ikke bokstavene noe spesielt for de nye modellene.

Likevel så kommer Schiller med en beskrivelse av hva s- og r-bokstavene betyr for han:

– Jeg elsker biler og ting som går fort, og r og s er begge bokstaver som brukes til å betegne sportsbiler som er ekstra spesielle, sier han med et smil til journalisten i Engadget.

I kjent Apple-stil beholdes det altså en liten tvil og mystikk rundt disse bokstavene likevel.

Tror du de betyr noe spesielt?

Vi har rukket å teste de av de nye iPhone-modellene:

(Kilde: Engadget)

annonse