Til hovedinnhold

– Apple lager smartklokke

Ifølge New York Times vil du angivelig kunne brette selve skjermen rundt håndleddet.

Corning/Apple/montasje

New York Times har snakket med anonyme kilder som hevder de har kjennskap til at Apple er i ferd med å utvikle en smartklokke. Dette er naturligvis topp-hemmelig Cupertino-informasjon, eller ganske enkelt rykter du ikke bør bør tro alt for mye på foreløpig.

Ryktet kan likevel være interessant å få med seg, fordi dingser du kan ta på deg – såkalte "wearable devices" – blir spådd en skikkelig oppsving de nærmeste årene. Dessuten er det en kjent sak at Google har utviklet Google Glasses; Briller med funksjoner du kjenner fra smartmobilen din. Derfor er det ikke helt utenkelig at Apple i alle fall leker med tanken om en smartklokke. Det nærmeste Apple har kommet til nå er MP3-spilleren iPod Nano, som kunne monteres i et gummiarmbånd slik at det så ut som det var en klokke.

Brettes rundt armen

Glassprodusent Corning, som står bak den solide Gorilla Glass-teknologien som brukes i mange mobilskjermer, utviklet i fjor en ny type glass som kan brettes uten at det knuses. Dette kaller de Willow Glass. Ifølge New York Times' kilder er det denne typen glass som trolig vil bli brukt i Apples smartklokke. Grunnen er at klokken skal kunne brettes rundt håndleddet, noe som altså er mulig med det tøyelige glasset fra Corning.

Kildene hevder at Apples smartklokke vil kjøre på Apples iOS-plattform. Dette er imidlertid det eneste de sier i tillegg til dette med glasset. NY Times spekulerer dog litt på egenhånd, og undrer om smartklokken vil få støtte for Siri, om den kan motta SMS, hvorvidt du får en karttjeneste på den eller om den måler din daglige aktivitet eller helse. Eller om du kan betale med klokken via betalingsappen Passbook.

Apple velger ikke overraskende å avstå fra å kommentere disse ryktene overfor avisen.

Les også: Slik fungerer smartklokken Neptune Pine

For mange har mobiltelefonen slettet behovet for å ha en klokke på armen. Tror du den nye generasjonen smartklokker vil gjøre klokker til allemannseie igjen? Kommenter i forumet under!

(Kilder: New York Times)

annonse