Til hovedinnhold

Er dette en klokke eller en mobiltelefon?

Hils på Neptune Pine.

Neptune
Tastaturet på Neptune Pine skal ha taster på størrelse med de som fins på Apples iPhone.Foto: Neptune
Pulsmåler er bygget inn i Neptune Pine.Foto: Neptune
Med mellom 8 og 32 gigabyte lagringsplass skal klokken egne seg godt som musikkspiller.Foto: Neptune
Slik ser hele klokken ut. Det er litt vanskelig å vurdere størrelsen på tingesten uten en fyrstikkeske eller liknende ved siden av.Foto: Neptune

Smartklokker er ikke et nytt konsept. Vi har sett slike dingser fra blant andre Sony og Motorola tidligere, i tillegg til Kickstarter-overraskelsen Pebble. Det er imidlertid sjelden at de små armbåndshjelperne er så heftig utstyrt som Neptune Pine.

Neptune Pine kjører det selskapet kaller Leaf OS, som er en svært spesialisert Android-utgave. Skjermen er på hele 2,5 tommer, og har en oppløsning på 432 x 240 piksler. Det er kanskje ikke allverden sammenliknet med dagens smarttelefoner med mellom 3,5 og 6 tommers HD-skjermer, men det er forholdsvis stort til å være en skjerm som skal sitte fast på håndleddet.

Les også: Se, et knøttlite Android-nettbrett

For deg som bare vil ha én dings

Tanken bak Neptune Pine er nemlig at den skal være en kommunikasjonsdings som fungerer helt på egen hånd. De fleste andre smartklokker må kobles til en mobiltelefon for å være særlig nyttige.

Her får du full telefonfunksjonalitet. Du kan sende meldinger rett fra klokken. Det er lett å mistenke tastaturet for å være knøttlite, men ifølge selskapets nettsider skal utformingen være slik at tastene er på størrelse med de du bruker på en iPhone.

Du kan også ringe med klokken. Det følger nemlig med et trådløst håndfrisett til å koble til.

Haugevis av apps

Mobiler til å ha på håndleddet er i og for seg heller ikke nytt. Denne har imidlertid også det som skal være en fullt fungerende nettleser og tilgang på Google applikasjonsbutikk Play.

For deg som trenger et treningsverktøy kan det være greit å vite at klokken også har innebygget pulsmåler med treningsapplikasjon.

For å toppe det hele har Neptune også lagt inn et kamera på fem megapiksler, som skal fungere godt også når telefonen klokken sitter fast på håndleddet.

Fullblods innmat

Maskinvaren som bor under berøringsskjermen er imponerende. Motoren er en systembrikke med en klokkehastighet på 1 GHz. Det er én enkelt prosessorkjerne i brikken, av typen Cortex-A9. Akkurat hvilken brikke det er snakk om er ikke kjent.

I tillegg har klokken 3G-tilkobling, trådløst nett og Bluetooth. Klokken fins i varianter med 8, 16 eller 32 gigabyte lagringsplass. Til å holde liv i herligheten har Neptune også fått plass til et batteri på 800 mAh.

Batteriet skal gi klokken en hviletid på inntil 120 timer, og en taletid på 5 timer

Neptunes nettsider sier ingenting om hva herligheten veier, men for ca. 1850 kroner pluss norske avgifter kan den bli din. Produsenten tar i mot uforpliktende forhåndsbestillinger, og satser på å kunne levere produktet i tredje kvartal.

Les også: Pebble-klokken er rett rundt hjørnet

(Kilder: pocketnow.com, androidpolice.com, neptunepine.com)

Mer om
annonse