ArtikkelHere Active Listening

Med disse smarte ørepluggene kan du justere virkelighetens lydkvalitet

Unikt produkt lansert på Kickstarter.

Nå man lytter til for eksempel musikk med hodetelefoner eller øreplugger kan man som kjent justere volum og andre lydinnstillinger via enheten man bruker, men når det gjelder omgivelsenes lyd er alternativene heller begrensent hva angår justeringsmuligheter. Dette skal et nytt Kickstarter-prosjekt nå endre på.

Et selskap som heter Doppler Labs har nemlig nå presentert noen ganske spesielle øreplugger på finansieringsnettstedet. Det nye konseptet heter «Here Active Listening», og tar sikte på å revolusjonere måten folk hører virkeligheten på.

Konseptet består av et par trådløse øreplugger som fungerer sammen med en mobilapplikasjon og setter deg i stand til å endre både volumet til lydene i omgivelsene og også hvordan man hører dem.

Beskrivelse av virkemåten. Klikk for større bilde. Foto: Kickstarter/Doppler Labs

Fjernkontroll for ørene

Utviklerne beskriver produktet som en «fjernkontroll for ørene dine», og lar deg blant dempe bestemte, irriterende lyder, for eksempel skrikende unger. Dette er mulig ved hjelp av spesialutviklede algoritmer som muliggjør selektive lydopplevelser gjennom å filtrere ut spesifikke frekvenser, mens andre lyder vil slippe gjennom.

I tillegg til dette kan du imidlertid også bruke pluggene til å foreta tekniske justeringer av lyden i omgivelsene, slik bass, diskant og mellomtone.

Dermed kan du for eksempel «finjustere» lydopplevelsen under en live-konsert, dersom det skulle være behov for det. Utover dette byr løsningen også på muligheten til å legge på diverse lydeffekter, slik at du for eksempel kan underholde deg selv med fordreininger av stemmene til vennene dine, samt legge på ekko-effekter og ekstra bass.

Erstatter ikke hodetelefonene

Alle disse funksjonene velges via en oversiktelig meny i mobilapplikasjonen. Utvikleren understreker at produktet ikke erstatter andre produkter som hodetelefoner og vanlige øreplugger. Du kan med andre ord ikke bruke pluggene til å spille musikk, så du må være forberedt på å veksle mellom disse og vanlig avspillingsutstyr.

Finansieringssummen har hittil nådd 75 000 av et mål på 250 000 dollar med 28 dager igjen. For å sikre seg et eksemplar må man ut med minimum 179 dollar, men selskapet sender kun til USA i denne omgang. Mer informasjon om hvordan det hele virker finner du på Kickstarter, og se også video under.

Her er en annen dings som kan brukes med mobiltelefoner: Googles VR-briller av papp er nå blitt enda bedre »

(Via Engadget)

Les også
Disse ørepluggene kan filtrere ut alle lyder du ikke vil høre
Les også
Denne «smarte» hjelmen skal gjøre syklistene trygge i mørket
Les også
Disse «smarte» solbrillene kan enkelt tilpasses alle lysforhold
Les også
Denon AH-MM400: Vakre hodetelefoner med himmelsk lyd
Les også
Denne pennen lar deg bruke alle overflater som notatblokk
Les også
Samsung Gear VR Innovator Edition: Denne brillen gjør mobilen din til en kinosal
Les også
Apple trapper opp satsingen på VR-teknologi
annonse