Nyhet

Disse «smarte» solbrillene kan enkelt tilpasses alle lysforhold

Svenskene lanserer nytt konsept.

Dingser som tidligere var passive utstyres med stadig mer avansert teknologi, og nå har det dukket opp en ny løsning som også gjør solbriller vesentlig mer sofistikerte. Det nye konseptet heter «Skugga» og er lansert på finansieringsnettstedet Kickstarter.

Som navnet antyder er det søta bror som står bak de nye solbrillene. Det som er spesiel med brillene er at de byr på justerbar, elektronisk styring av lysblokkeringen som kontrolleres via en mobilapplikasjon.

Automatisk lystilpasning

I tillegg til dette bruker brillene også lyssensorer som gjør at lysblokkeringen automatisk tilpasses lysforholdene i omgivelsene. Brillene skal også gi meget god beskyttelse mot UV-stråler, nærmere bestemt 100 prosent selv på det laveste blokkeringsnivået, ifølge utviklerne.

Foto: Kickstarter

Produktet benytter den trådløse Bluetooth-standarden til å kommunisere med dine mobile enheter. Det skal også være mulig å integrere reseptbelagte brilleglass i solbrillene, slik at man ikke skal behøve å ta med seg to forskjellige briller dersom man for ekempel vil lese en bok på standen.

Ellers er målet at Skugga-brillene skal få støtte for trådløs induksjonslading via den såkalte Qi-standarden, men utviklerne innrømmer at dette er noe teknisk krevende å oppnå, siden de ønsker å holde innpakningen til brillene så slank og elegant som mulig. De kommer imidlertid også med USB-lading.

Stor vekt på design

Apropos innpakning skal brillene for øvrig ha et unisex-design, det vil si at de skal passe både for kvinner og menn. Designet skal ellers ha blitt utarbeidet i samarbeid med en kjent motedesigner, og det vil bli mulig å velge mellom flere ulike materialer og farger, hvorav noen er mer eksklusive enn andre.

I skrivende stund har prosjektet kommet opp i en finansieringssum på 14 000 dollar av et mål på 121 000 dollar med 22 dager igjen. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 2000 kroner, og planen er å starte salget i september om finansieringen kommer i mål. Mer informasjon finner du på Kickstarter-siden, og se også video under.

Øreplugger har også blitt smarte: Disse lar deg justere volumet til selve omgivelsene du befinner deg i »

(Via Gizmag)

Les også
Denne skjermen lar deg lade mobilen din trådløst
Les også
Disse hodetelefonene skal hjelpe nattesøvnen din
Les også
Med disse smarte ørepluggene kan du justere virkelighetens lydkvalitet
Les også
Denne kan bli en farlig utfordrer til Oculus Rift
annonse