Tek.no

Artikkel Phree

Denne pennen lar deg bruke alle overflater som notatblokk

Nytt mobilprodukt har gjort braksuksess på Kickstarter.

Kickstarter
12 Juni 2015 14:00

Moderne, teknologispekkede mobiltelefoner har gjort hverdagen mye enklere for folk flest, men ennå finnes det mange entreprenører som mener det er rom for å gjøre mobilbruken enda mer praktisk. Nå finnes det et nytt produkt som skal gjøre det å skrive på mobilen enklere enn noensinne.

Det nye konseptet heter «Phree» og er lagt ut på finansieringsnettstedet Kickstarter. Phree er en slags elektronisk «penn» som fungerer sammen med mobiltelefonen eller andre mobile enheter, og som er designet for å kunne skrive på alle mulige overflater.

Bruker «alt» som skriveunderlag

Tanken bak den nye pennen er å sette brukeren i stand til å frigjøre seg fra den begrensede plassen på mobile skjermer ved å kunne ta i bruk bokstavelig talt samtlige faste underlag som du måtte omgi deg med i hverdag.

Foto: Kickstarter

Skribleriene overføres til dingsene dine via Bluetooth, med høy presisjon og lav forsinkelse skal vi tro utviklerne. Dermed er poenget altså at du enkelt og intuitivt skal kunne rable ned notater, skrive meldinger eller tegne på mobilen din uansett hvor du befinner deg.

Pennen kan brukes uten at du trenger å dra mobilen opp av lommen og låse den opp, og den har også en liten, innebygget berøringsskjerm som kan brukes til å motta og sende korte meldinger med selve pennen.

Stor suksess på Kickstarter

Til slikt bruk har pennen blant annet støtte for appen Google Handwriting Input, som konverterer håndskrift til vanlig meldingstekst. I tillegg til dette kan pennen også brukes som trådløst hodesett for mobilen, eller som en trådløs mus for den saks skyld. Den har i så måte både museknapper, mikrofon og høyttaler.

Selve produktet er 14,2 cm i lengden, 1,8 cm i bredden og 0,85 cm tykt, mens vekten ligger på 30 gram. Den bruker en patentert, optisk teknologi som ligner på den man finner i optiske mus, og har en oppløsning på 2000 DPI.

Phree har blitt en knallsuksess på Kickstarter, hvor den i skrivende stund har dratt inn 727 000 dollar av et mål på 100 000 dollar, med 17 dager igjen. Du må love bort minst 168 dollar for å sikre deg et eksemplar, og beregnet leveringstidspunkt er april neste år. Les mer på Kickstarter, og se også video under for flere detaljer.

Her et annet, spennende Kickstarter-prosjekt: Disse ørepluggene lar deg justere «virkelighetens» lydkvalitet »

Les også
Denne pennen lar deg «tegne» elektriske kretser
Les også
Denne «smarte» hjelmen skal gjøre syklistene trygge i mørket
Les også
Med disse smarte ørepluggene kan du justere virkelighetens lydkvalitet
Les også
Denne «solgrillen» steker maten i all slags vær
Les også
Microsoft Surface 3: Slik er Microsofts nye «studentbrett»
Les også
Denne smartklokken skal redusere stress
annonse

Les også