Til hovedinnhold

Nå blir Googles VR-briller av papp enda bedre

Har nå blant annet fått støtte for iOS.

Skjemdump/YouTube

Det er nå temmelig nøyaktig ett år siden Google slapp sine uvanlige VR-briller laget av papp, med det passende navnet «Cardboard». Under I/O-konferansen kunne Google omsider avsløre en kraftig oppgradering av det spesielle produktet.

Med henvisning til det faktum at mobiltelefoner har blitt vesentlig større den siste tiden kunne Google avsløre at den nye Cardboard-utgaven vil ha støtte for skjermer opptil 6 tommer. I tillegg har Google hevet brukervennligheten ytterliger et par hakk.

Den nye versjonen kommer med en knapp på selve «titteboksen» som nå skal virke med alle mobiletelefoner, noe knappen på den forrige utgaven ikke gjorde. I tillegg skal Cardboard-brillene nå kunne settes sammen i bare tre steg, mot tolv steg på forgjengeren.

Lanseres til iOS

Den største nyheten er nok imidlertid at Google har lansert en Cardboard-app til Apples mobile operativsystem iOS. Det betyr altså at også iPhone-eiere kan få glede av VR-brillene. Det har riktignok vært mulig å bruke produktet på iPhone tidligere, men nå er altså kompatibiliteten blitt offisiell.

«Jump» blir et nytt VR-økosystem som skal gjøre det lett å ta opp og dele VR-innhold med 360-graders kameraer. Foto: Skjermdump/YouTube

Det innebærer også at Google har sluppet ny utviklerprogramvare for iOS, slik at Apple-utviklerne nå kan kaste seg over produktet for alvor når det gjelder produksjon av VR-apper for iPhone.

Utover oppgraderingen av selve «maskinvaren» kunne Google også avsløre nye, spennende bruksområder for VR-produktet sitt. Selskapet presenterte nemlig et nytt konsept kalt «Expeditions», som er et tiltak rettet mot utdanningssektoren. Konseptet innebærer at lærere kan ta skoleklassene sine med på virtuelle utflukter.

Vil gjøre det lett å lage og dele VR-innhold

Det hele skal fungere ved at læreren kan velge ut et sted på en egen enhet, for eksempel et nettbrett. Denne enheten vil være synkronisert med Cardboard-enhetene til hver enkelt elev, slik at alle automatisk hopper inn i de virtuelle omgivelsene som læreren har valgt.

Enda mer interessant er et annet nytt konsept kalt «Jump». Jump er åpen plattform for opptak og formidling av VR-innhold som innebærer å gjøre det enkelt og rimelig for enhver fotograf å ta 360-graders video fra ulike spennende steder, for deretter å gjøre dette tilgjengelig for andre å oppleve i VR.

Google har i denne forbindelse fått med seg actionkameraprodusenten GoPro, som nå har kunngjort et VR-kamerakonsept som innebærer å sette flere kameraer sammen i en «ball» som kan filme i alle retninger. Mer informasjon om Cardboard kan du finne hos Google.

VR-teknologien blir stadig bedre: Snart kan VR-brillene få 4K-oppløsning »

annonse