Nyhet

Denne «smarte» hjelmen skal gjøre syklistene trygge i mørket

Nytt konsept lansert på Kickstarter.

I byene foretrekker mange å ta sykkelen fatt i stedet for å bruke bilen, og selv om det allerede finnes flere måter å gjøre syklstene mer synlige i trafikken, går det alltids an å forbedre sikkerheten enda mer. Det mener i alle fall oppfinneren av en ny sykkelhjem.

På finansieringsnettstedet Kickstarter ligger det nemlig nå en ganske spesiell sykkelhjelm kalt «Lumos», som etter alt å dømme vil gjøre det betraktelig vanskeligere for bilister å overse sykkelrytterne på veiene.

Blinklys og bremselys

Lumos er til forveksling lik vanlige sykkelhjelmer, men byr på aktive, kraftige LED-lys. Nærmere bestemt befinner det seg en lysende «varseltrekant» på baksiden av hjelmen, i tillegg til lys både foran og på sidene.

Oversikt over spesifikasjonene til hjelmen. Klikk for større bilde. Foto: Kickstarter

Utvikleren har imidlertid tatt det hele et steg videre. Sidelysene på hjelmen kan nemlig brukes som blinklys som aktiveres når syklisten skal svinge. Dette gjøres ved hjelp av en medfølgende fjernkontroll som er koblet trådløst til selve hjelmen.

Fjernkontrollen har to knapper som brukes til å aktivere venstre eller høyre blinklys, og skal være enkel å montere på sykkelstyret. I tillegg til dette har produktet også innebygget akselerometer som registrerer nedbremsing og aktiverer et bremselys ved at både bak- og sidelysene lyser opp i en rød farge.

Kickstarter-suksess

Hjelmen har et innebygget, oppladbart batteri som lar deg lade opp hjelmen ved hjelp av en mikro-USB-kabel. Batteriet har en kapasitet på 1000 mAh, og ifølge utvikleren vil én oppladning vare en hel uke dersom du bruker hjelmen 30 minutter daglig.

Ellers veier hjelmen 410 gram og er for øvrig også sprutsikker slik at du kan bruke den i regnet, men utvikleren sier at produktet ikke er designet for å senkes ned i vann. Hjelmen har gjort suksess på Kickstarter, og har hittil samlet inn 216 000 dollar av et mål på 125 000 med 27 dager igjen.

Man må love bort minst 99 dollar for å sikre seg et eksemplar, og planene er å sende ut de første eksemplarene til våren neste år. Det er uvisst hva den endelige prisen blir. Mer informasjon finner du på Kickstarter, og se også video under.

Her er annet ferskt Kickstarter-prosjekt: Denne mini-PC-en kjører Android »

Les også
Snart kan du få «smarte» lys på sykkelhjulene
Les også
En diger vifte skjuler seg på innsiden, og skal hjelpe deg å sove
Les også
Denne lar deg lade mobilen ved hjelp av ild og vann
Les også
Nye sykkeldingser fra Garmin kan berge liv
Les også
Hvordan fungerer Kickstarter?
Les også
Denne pennen lar deg bruke alle overflater som notatblokk
Les også
Med disse smarte ørepluggene kan du justere virkelighetens lydkvalitet
annonse