Til hovedinnhold

Hvor mye tåler egentlig Samsung B2100?

Slik så telefonen ut når vi begynte. (Foto: Silje Gomnæs)

Samsung lover at B2100 skal tåle det aller meste. Den er IP57-sertifisert, noe som betyr at den kan senkes ned i vann minimum 20 centimeter uten å ta skade av det. Videre skal den ifølge Samsung også tåle røff behandling, og har et skall i uretan slik at den ikke blir oppripet med det første.

Vi testet ut hva telefonen egentlig tåler, og kan konstatere at Samsung holder det de lover.

1: Svømmetur  – bestått

Det første vi testet var å ha mobilen i dusjen og i regnet, uten at dette hadde noen virkning på telefonens funksjoner. Deretter tok vi en svømmetur med mobilen, og kunne uten problemer føre en samtale med den etterpå.

2: Fall fra høyder – bestått

Deretter kastet vi telefonen ned fra omtrent fire meters høyde, og doblet til rundt åtte meter etter at telefonen bestod den første testen. Heller ikke dette tok rotta på telefonen. I tillegg tålte den en hel rekke knall og fall og røff behandling uten å ta skade av dette.

3: Overkjøring med bil – bestått

Det måtte rett og slett sterkere midler til for å ta rotta på telefonen. Vi prøvde derfor å kjøre over den med bil. Heller ikke dette var noe problem for B2100. Dette til tross for at vi brukte en rimelig tung bil med lavprofildekk.

Slik så mobilen ut da vi var ferdige. (Foto: Einar Eriksen)
Denne har nok sett sine beste dager. (Foto: Einar Eriksen)

4: Hjulspinn over telefonen – ikke bestått

Når vi derimot ga full gass på grus og spant over telefonen, ble den både oppripet, fikk en knust skjerm og sluttet helt å fungere. Dette var ikke uventet, ettersom telefonen utsettes for enorme krefter under slik behandling. 

I videoen øverst i artikkelen ser du hvordan det gikk i B2100s møte med en BMW E34. 

Vi må bare konkludere med at B2100 tåler enormt mye. Vi setter spesielt pris på at den takler å være nedsenket i vann. Dermed trenger du ikke bekymre deg for å snakke i regnvær eller miste telefonen i snøen eller sølepytter. Og dersom det av en eller annen grunn er interessant å bade med telefonen i lomma, ser heller ikke dette ut til å være noen stor utfordring.

Les også
Slik tar du vare på mobilen i kulda
Les også
Denne har to måneders hviletid
Les også
Overlevde 140 dager i snø
Les også
Nokia 3720 Classic
Les også
Video: Vi har skutt XP3 med salongrifle
Les også
Er dette Nokias nye sprutsikre?
Les også
– Smartere enn smarttelefoner
Les også
Samsung B2100
Les også
Samsung B2700
Les også
Håndfri som tåler det meste
annonse