Test

Nokia 3720 Classic

Design og brukervennlighet

Nokias seneste kraftplugg har sett dagens lys. Det var i forkant av utgivelsen mye prat om telefonen, da Nokia la ut flere videoer av hva telefonen skulle tåle siden den er IP54-godkjent. Det vil si at den skal tåle vannsprut og støv. I tillegg er den godt polstret for å tåle litt ekstra støt.

3720 tåler mye.

I motsetning til andre telefoner som går inn under denne kategorien ser vi at Nokia 3720 Classic har et mer normalt utseende, og er ikke i nærheten like klumpete som en av sine konkurrenter Samsung B2100.

Les også test av andre solide mobiler:

3720 Classic er en telefon for deg som vet at du må ha en telefon som tåler litt juling. Enten du jobber på anleggsområder, tilbringer mye til i skog og mark, eller bare er en av de som har et heller likegyldig syn på hvordan du behandler telefonen din.

Telefonen er som sagt ”bare” IP54-godkjent, og tåler ikke store mengder vann som for eksempel B2100 og Sonim XP3. Tross dette tåler telefonen mer realistiske uhell som fall i bakke og gulv, regnsprut, støv fra lommer, vesker og andre steder man oppbevarer telefonen.

Mye polstring

Ved første øyekast ser ikke telefonen spesielt robust ut, men når vi tar en nærmere kikk kommer det klar fram at dette ikke er noen ordinær mobiltelefon. Batteridekselet er skrudd fast, og må åpnes med for eksempel en skrutrekker eller en liten mynt, og festene gjør at det er vanskelig for både vann og smuss å komme inn.

Hele telefonen er også laget i hardplast, og vi merker ikke noe knirking eller andre ulyder man ofte finner i ”normale” mobiltelefoner i denne prisklassen. Videre har telefonen store og gode taster med god plass til klumpete fingre.

Oppe på høyre side av telefonen sitter det to volumsknapper, for å regulere lyd under samtale og musikk. Det skal sies at disse knappene er ekstremt harde, og de gjør at det å styre musikk via telefonen kan bli en heller knotete opplevelse.

Nederst på telefonen finner vi et gummilokk som skjuler 2.5 millimerers jack-utgang, Micro-USB, samt laderingang, men denne er også tilgjenglig selv om lokket er igjen. Vi stusser litt på at det er en direkte åpning til laderinngangen, da dette vil være et sted smuss lett kan komme inn.

Tåler juling

Da vi testet denne telefonen hadde vi ikke de største forventingene til 3720 kom til å tåle. Vi fikk oss da en real overraskelse da telefonen overlevde alt utsatte den for. Telefonen er som sagt IP54-godkjent, noe som vil si at den blant annet skal tile vannsprut fra alle retninger. Vi gjorde så telefonen gjennomvåt ved å kaste masse vann på den, noe den klarte uten problemer.

Denne telefonen er ikke godkjent for å overleve under vann, så vi unnlot å bade med telefonen, og heller fokusere på hvor mye juling telefonen faktisk tåler i form av fall og slag. Vi har tatt mye av det opp på video (øverst i saken) så leserne kan se de ekstreme hendelsene 3720 ble utsatt for.

Kort sagt overlevde telefonen fall fra rundt 15 meters høyde, å bli slått med en treplanke og til dels å bli kjørt over med bil. Det vil si at skjermen tok kvelden etter den tiende gangen vi kjørte over den. Tross dette fungerte både lyden og vibrasjonen i telefonen. Siden dette var en ekstremtest måtte vi også teste om den kunne motstå vår eminente salongrifle. Det gjorde den ikke.

Alt i alt er dette en mobiltelefon som tåler mye juling, og skal passe svært godt om man har en tendens til å utsette telefonen sin for juling.

God skjerm

Folk flest bruker mye av tiden sin på mobiltelefonen til tekstmeldinger. Nokia 3720 Classic har et veldig enkelt og godt oppsett for nettopp dette. Det er gjort så enkelt som vi kan ønske oss, og det er en smal sak å legge inn mottaker, tekst og eventuelle multimediaelementer. Alt dette er lagt inn på samme side under der man skriver tekstmeldinger, og gjør dette til en veldig god løsning for brukeren.

T9-ordboken er forholdsvis godt oppdatert, og det vi fant ingen større mangler på dette området heller, da vi testet telefonen. Skal man stave et ord, trenger man ikke å viske bort hele ordet som må på for eksempel Samsung B2100, men man kan ta bort de delene som ikke stemmer og stave de siste bokstavene for å forme det ordet man er ute etter.

Noe som var litt plagsomt i testperioden var at vekkerklokkelyden blir noe dempet om du legger telefon med skjermen ned. Vibrasjonsfunksjonen virker også litt svak.

1 GB minnekort

Telefonen har 20 MB internminne, og er ikke noe å rope hurra for. Det medfølgende Micro-SD-minnekortet på 1 GB er der i mot et velkomment supplement. Dette gir deg muligheten til å legge inn musikk, og lagre forholdsvis mange bilder, og videosnutter.

Dette er i utgangspunktet ingen multimediatelefon, så er du en av de som ønsker å se film og ta høyoppløselige bilder, er ikke dette telefonen for deg.

I telefonens eske får du:

  • Mobiltelefon med batteri
  • Laderkabel
  • Håndfrisett
  • Nokia BH-104 blåtann håndfri
  • 1GB microSD minnekort
  • Brukermanual

Som den observante leser har fått med seg følger det ikke med noen form for datakabel. Dette er noe vi setter spørsmålstegn ved da telefonen, som nevnt tidligere, er utstyrt med en Micro-USB-utgang. Det er heller ikke med noen programvare for overføring av informasjon mellom mobiltelefon og datamaskin. Denne må eventuelt lastes ned fra Nokias nettsider.