Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Samsung I7500 Galaxy

Design og brukervennlighet

Samsung har sluppet ut sin første Android-telefon på det norske markedet. I7500 Galaxy har alle de kvalitetene Samsungs toppmodeller innehar for tiden, inkludert en skarp AMOLED-skjerm, 3,5 millimeters minijack-utgang for hodesett og Micro-USB-tilkobling. Den har imidlertid også noen mangler. Her er testen av Norges tredje Android-mobil.

Det er ikke veldig lett å skille Galaxy fra andre trykkskjermtelefoner fra selskapet. Det er ingenting spesielt med designen til denne telefonen, i motsetning til Android-telefoner som HTC Magic som er hvit, HTC Hero som har en stor underleppe nederst og HTC Tattoo som har en stor Android-bot stemplet på baksiden. Galaxy ser litt mer generisk ut, og ligner mer eller mindre på både Samsung Jét og Omnia II.

Skjermen dekker mesteparten av fremsiden, og et beskjedent antall taster befinner seg på undersiden og på kantene. På baksiden er det plassert en høyttaler på bunnen og et kamera og fotolys i beskjeden størrelse på toppen. 

Det er altså ikke mye nytenkning å finne i designen til Galaxy. Men designen funker, og vi liker at telefonen er tynn. Den er for eksempel litt tynnere enn HTC Touch HD. Dessverre er den bare litt smalere og like høy. Galaxy er altså en ganske stor telefon.

Galaxy føles tung og solid, men det er litt mye plastikk. (Alle foto: Einar Eriksen)

Tung men solid

Galaxy føles tung, og om vi dunker i den kjenner vi at vibrasjonsmekanismen er basert på en fjær og elektromagnetisme i stedet for en elektromotor med et lodd som spinner. Dette gjør vibrasjonen raskere, noe som er greit siden telefonen vibrerer kjapt når du trykker på skjermen for å gi deg respons.

Skjermoverflaten er solid.
Galaxy er ikke tykk.

Platen foran skjermen er ikke noen form for glass, men er solid nok til at vi ikke klarte å ripe den opp med en binders. Med en tapetkniv og mye kraft klarte vi å lage noen nesten usynlige riper. Her har du utvilsomt en skjermoverflate som tåler litt røff behandling. 

Det meste av telefonens ytre er likevel plastikk. Bakdekselet, tastene og alt på siden er plastikk, og vi merker oss også at bakdekselet er vanskelig å få på plass. Ofte danner det seg sprekker mellom bakdekselet og telefonen dersom du ikke har vært nøye med å få det skikkelig på plass. 

Og bakdekselet er heller ikke like solid som skjermoverflaten. Vi fikk ingen uventede riper i bakdekselet, men med en binders var det ingen problem å gjøre skade. En mager trøst kan det være at det følger med en bæreveske i salgspakken.

Bakdekselet har blank "pianolakk".

Galaxy har fått noen strøk pianolakk ytterst slik at telefonen fremstår som blank og skinnende. Pianolakken fører dessverre også til at telefonens bakdeksel er fylt opp med fingermerker etter hver gang du bruker den. Også skjermen fylles opp med fingermerker, og det ser ut som du konstant har potetgullfingre etter fingermerkene å dømme. En pusseklut må brukes flittig om du vil holde mobilen delikat. 

De største skuffelsene innen designen er altså at den er overraskende stor og at den lett får fingermerker. Men selv om det er mye plastikk å finne, er kvalitetsfølelsen helt grei. Vi setter også stor pris på at skjermoverflaten tåler røff behandling. 

Av taster har telefonen en menytast, en tilbaketast, en hjem-tast, taster for å ta telefonen og legge på og en fireveis navigasjonstast med en bekreftelsestast i midten, i tillegg til låsetast, kameratast og volumtaster på sidene. Vektfordelingen er gjort slik at telefonen ikke blir baktung ved bruk av navigasjonstastene, noe vi setter pris på.

Herlig skjerm

Skjermen i Galaxy er trolig den viktigste grunnen til å velge denne telefonen foran andre Android-telefoner i dag. I Galaxy er det nemlig en AMOLED-skjerm.

AMOLED-skjermene er ikke bakgrunnsbelyst, men hver piksel i skjermen lyser. Det betyr at svartfargen er dypere, ettersom det ikke er bakgrunnsbelysning i de områdene på skjermen som er ment å være svarte. 

Fargene er også krystallklare i skjermen til Galaxy, og lysstyrken er langt bedre enn i andre skjermvarianter. Samtidig bruker AMOLED-skjermer mindre strøm enn vanlige skjermer. 

Oppløsningen er 320 x 480 piksler fordelt på en 3,2 tommers skjerm. 

Alt dette fører til at Galaxy viser et sylskarpt skjermbilde, og vi synes skjermen er en av de beste kvalitetene med telefonen. Det er her Samsung tar innersvingen på HTC Hero, som er nærmeste Android-baserte konkurrent. 

På toppen av det hele er skjermen kapasitiv, i likhet med Hero. Det vil si at skjermen reagerer på kapasitansen i fingeren din i stedet for å reagere på at du trykker inn skjermflaten. Dette gir god respons.

Les mer om forskjellene mellom resistive og kapasitive skjermer

For å låse opp skjermen og tastene holder du inne en egen låsetast. Denne må holdes inne i nesten 3 sekunder, noe som er litt vel lang tid å bruke for å låse opp telefonen. Vi liker løsningen i Hero bedre, der du trykker på en tast for å aktivere skjermen og deretter drar ned en liten gardin på skjermen. Det føles raskere fordi du må gjøre mer og ser på animasjonen underveis, men det tar også bare litt over halvparten av tiden du bruker på å låse opp Galaxy.

Android

Stadig flere velger seg mobiltelefon etter operativsystem, og mange ønsker Android. Galaxy er altså en av disse.

Og det er ikke uten grunn at veldig mange vil ha Android. Her er operativsystemet åpent, og det publiseres både utviklingspakker og kildekoder i ett kjør, slik at det er enkelt for utviklerne å utvikle programmer. Det gjør at utvalget av programmer er enormt, og det aller meste er i tillegg gratis.

Det aller meste av programmer kan lastes ned gjennom Android Market, som lar deg laste ned å installere programmer med bare noen skjermtrykk. Her kan du enkelt sortere programmer etter hvor godt andre brukere liker programmene.

Android er videre bygget på tre skjermbilder i hvilemodus, der du kan legge dine egne widgets (småprogrammer). En rekke widgets er allerede innebygget, og i tillegg kan du laste ned for eksempel et lite vindu som viser de siste oppdateringene på Facebook eller Twitter og mye annet. Disse kan du selvsagt flytte rundt på skjermen og de tre skjermområdene etter eget ønske.

For å legge til en ny widget holder du bare fingeren på skjermen i noen sekunder, og velger widgeten fra en liste. For å flytte en widget er det bare å holde fingeren på den i noen sekunder og deretter kan du flytte den hvor du vil. For å slette drar du den helt ned i midten på skjermen, og slipper den over et ikon som skal forestille en søppeldunk.

Vi liker imidlertid Widgetene du finner i HTC Sense-grensesnittet i Hero veldig godt. Disse er ikke tilgjengelige i Galaxy. I tillegg er gir HTC Sense deg hele syv skrivebordsområder, mens det bare er tre i Galaxy. Vi synes standard Android-grensesnitt fungerer bra, men HTC Sense er rett og slett enda mer funksjonelt og penere, blant annet fordi det har langt flere widgets ferdiginstallert med skins som gjør at de passer sammen. 

Som vanlig i Android, savner vi en enklere måte å styre hvilke programmer du har åpent i bakgrunn. Du finner oversikten ved å holde inne hjem-tasten i et sekund, men denne menyen har bare plass til de seks sist brukte programmene. Programmene ligger imidlertid bare i "idle"-modus, og bruker ikke andre ressurser enn ørlite minne.

Tekstmeldinger

Skjermen i Galaxy er responsiv, men rett fra esken synes vi ikke den er optimal til tekstmeldinger. Telefonen har kun qwerty-tastatur ferdiginstallert, og dermed blir det fort to tomler og to øyne på skjermen. Skal du ha et tastatur for å skrive enkelt med en hånd, kan du heldigvis laste det ned. 

Qwerty-tastaturet har heller ikke særnorske tegn som æ, ø og å. Her må du holde inne a eller o i et sekund for å få opp de særnorske tegnene. For oss ble løsningen å laste ned et norsk tastatur der æ, ø og å er plassert på samme plass som norske PC-tastaturer. Dette gjør at det går raskere å skrive norske tekstmeldinger.

Du kan laste ned norsk tastatur som gir deg æ, ø og å.

I tillegg mangler telefonen norsk ordbok, og vår løsning ble å laste ned også dette. Etter å ha fått satt alt opp gikk det fort å skrive på qwerty-tastaturet, og vi satte spesielt pris på at ordboken tar høyde for at man bommer litt på tastene, og foreslår ord som passer noenlunde selv om du bommer på bokstaver.

Vi synes det er rart at Galaxy kommer ut på det norske markedet uten ferdiginstallert norsk ordbok, men så tok det streng tatt ikke lange tiden å få dette på plass gjennom Android Market.

God samtalelyd

Samsung har i lang tid hatt god lyd i samtaler i sine mer påkostede telefoner, og det gjelder også Galaxy. Her er ikke lyden noe å klage på, og volumet i din ende kan også stilles høyt nok i massevis. Høyttaleren på baksiden duger greit som håndfri i stille omgivelser, men lyden er litt flat så det krever litt konsentrasjon å høre motparten om du har litt støy rundt deg.

Det som følger med i pakken er: 

  • Telefon
  • Batteri
  • Brukerveiledning
  • Programvare for PC
  • USB-kabel
  • Lader (230V~)
  • Hodesett med 3,5 mm minijack-plugg
  • Bæreveske skreddersydd for Pixon 12

Det du kanskje savner er et medfølgende minnekort. Da kan du imidlertid trøste deg med at telefonen har 8 GB lagringsplass innebygget, slik at du har plass til for eksempel 2000 MP3-låter i normal lengde og kvalitet.

Teknologi og funksjoner

En telefon som koster rundt 5000 kroner skal være godt rustet med teknologier. Og i Galaxy savner vi nesten ingenting. 

Super-3G: I mobilnettet kan du koble deg til internett via HSPA. Nedlastingshastigheten (HSDPA) er på maks 7,2 Mbps mens opplastingshastigheten (HSUPA) er på maks 5,76 Mbps. 

Edge sørger for at du får greie hastigheter også når du er utenfor 3G-dekning. Wi-Fi sørger for at du kan koble deg til trådløse nettverk, og surfe på vanlige bredbånd i god hastighet.

Android-nettleser

Nettleseren er den samme som du finner i for eksempel HTC Hero. Denne viser nettsider på en god måte, og scorer 93 av 100 poeng i ACID3-testen som går mest ut på om standarder innenfor DOM og Javascript er støttet. 

Alle fulle nettsidene vi har surfet på vises perfekt på skjermen, og det går rimelig raskt å bla deg rundt. Vi setter spesielt pris på støtte for flere nettleservinduer, og at det er lett å velge blant de du har oppe. 

Nettleseren har ikke flertrykkstøtte. I stedet er det to zoom-taster nederst. Det er kanskje kjedeligere, men vi opplever det som mer praktisk enn å bruke to fingre på skjermen. I tillegg er det en egen tast for å vise nettsiden i full størrelse, altså uten zoom, slik at du enkelt kan lese tekst i normal størrelse. 

GPS-mottaker er på plass, og kombinert med Android åpner dette for mange muligheter. Innebygget finner du Google Maps. 

Det følger ikke med noen form for turn-by-turn-navigasjon, men forhåpentligvis blir Google Maps Navigation tilgjengelig i nær fremtid. I tillegg er det mulig å laste ned Sygics navigasjonsløsning for Android. Geomerking er det også støtte for i kameraapplikasjonen, slik at bildene dine automatisk kan markeres med GPS-posisjon.

Bluetooth er selvfølgelig på plass. A2DP sørger for at du kan bruke trådløse stereohodesett, og du kan selvsagt også bruke vanlige trådløse håndfrier. Men du kan faktisk ikke overføre filer eller dele internett via Bluetooth-støtten i Galaxy. Dette håper vi Samsung legger til i en programvareoppdatering i nær fremtid. 

Mangler Exchange

Android 1.6 har ikke Exchange, og Samsung har ikke lagt til noen egen Exchange-støtte, slik HTC har fått til i Hero.

I stedet er det full Google-støtte i Android, noe som er naturlig siden det er Google som står bak Android. Her kan du synkronisere kalenderen, kontaktlisten og e-post. Telefonen har en egen Gmail-leser, som støtter push-mail slik at du mottar e-post i samme øyeblikket som de sendes ut. 

I tillegg er det en egen applikasjon for vanlig e-post. E-postleseren støtter både IMAP4 og POP3. Men om e-postserveren din bruker SSL-sikkerhet med eget sertifikat, nekter Galaxy å bruke dette. Du får da opp meldingen: "Kan ikke koble trygt til server. (Not trusted server certificate)"

Du kan ikke velge å bruke sertifikatet til tross for at e-postleseren ikke stoler på e-postserveren din, og du sitter igjen uten e-post på mobilen din. Heldigvis krever e-postkontoer flest ikke SSL, og de fleste som gjør det har kjøpt sertifikat som ikke krever at du kan lage et unntak. 

Om e-postkontoen din støttes, er e-postleseren oversiktlig og grei. Du kan definere intervall på automottak, maksstørrelser og -antall på e-post som skal lastes ned og du kan lage egne signaturer. 

Kalenderen har en egen widget, der du kan se dagens oppføringer. Trykker du på denne, eller går inn i kalenderen på tradisjonell måte, får du god oversikt. Du kan velge mellom månedsvisning, ukesvisning og dagsvisning. Avtalene dine blir tydelig markert i alle visningsmodusene.

I Android 1.5 var stoppeklokken gjemt under klokkefunksjonen. I 1.6, som i Galaxy, er det ingen stoppeklokke eller nedtelling. Dette må du altså laste ned for å ikke glemme frossenpizzaen i ovnen. 

Vi finner heller ikke noen taleopptaker i Galaxy, og valutaomregner mangler også. En tradisjonell kalkulator ligger heldigvis i menyen fra første stund. 

Med Galaxy går det raskt i svingene, og prosessoren er den samme som i HTC Hero. Vi merker ingen forskjell på responsen i menyene mellom Galaxy og Hero med nyeste programvareversjon.

Mens Hero hadde 150 MB innebygget lagringsplass, har Galaxy hele 8 GB tilgjengelig for brukeren. I tillegg er det plass til et minnekort av typen Micro-SD. 

Batteriet er på 1500 mAh. Vi opplevde at batteriet ofte takket for seg veldig plutselig, men etter å ha ladet batteriet helt opp kunne vi bruke telefonen i nesten to døgn med Wi-fi og Bluetooth aktivert men ikke tilkoblet samtidig som GPS-en og push-e-post fra Google var aktivert. Det er absolutt ikke dårlig. 

Telefonen har en oppgitt taletid på 6,5 timer i 3G-modus og hele 9 timer og 20 minutter om du deaktiverer 3G. Vi målte imidlertid taletiden til 5 timer og 15 minutter, noe som er godt i underkant av det oppgitte.

Multimedia

Galaxy er ikke noen utpreget kameramobil. Men den har 3,5 millimeters minijack-utgang, og den har Android som er underholdende i seg selv. Vi skal se nærmere på multimediemulighetene i Galaxy. 

God musikkspiller

Telefonen har en vanlig 3,5 millimeters minijack-lydutgang, slik at du kan plugge inn hvilket som helst hodesett. Her er det bare å plugge inn favoritthodesettet og trykke på play. 

Ørepluggene som følger med er ikke av beste kvalitet. Lydbildet blir flatt og mangler dybde, samtidig som skurring kommer for godt frem.

Vi plugget til et bedre sett øreplugger, V9-Dual fra B&A, som ikke er altfor krevende for en mobiltelefon. Her får du langt mer dybde og et åpent og luftig lydbilde. Med et godt sett øreplugger i Galaxy er det ingen problem å nyte god musikk. 

Vi satte på Miles Davis og Tord Gustavson, og synes lyden i trompeten og pianoet virker naturtro nok, selv om lyden er langt mindre detaljert enn om du plugger det samme hodesettet til en PC eller en forsterker i stereoanlegget. 

Hører du på litt mer bråkete musikk, synes vi bassegmentet er litt for sammensmeltet. Presise basstrommeslag kunne gjerne vært tydeligere, og det kunne gjerne vært enklere å skille instrumentene fra hverandre. 

Her merker vi også størst forskjell mellom Galaxy og når vi bruker PC-en som lydkilde. Forsterkeren i Galaxy er litt svak, og lyden blir mer grøtete. Vokalen mister også detaljer og særpreg. 

Det forhåndsinstallerte musikkprogrammet i Galaxy har ingen lydutjevnerfunksjon. Med et musikkprogram med en slik funksjon ville du kanskje jukse vekk litt av de dypeste frekvensene, der telefonen ikke yter så bra. 

Alt i alt er Galaxy likevel en god musikktelefon. Du skal være en ganske kresen audiofil person for å kimse av lyden, og vi synes telefonen egner seg godt til å spille musikk på farten. 

FM-radio er ikke på plass. Som plaster på såret kan du laste ned Last FM, Spofity eller kommende Wimp, eller bare holde deg til podkaster av de radioprogrammene du vil høre.

Dårlig videostøtte

Den forhåndsinstallerte videospilleren støtter ikke de populære videoformatene. Her må du belage deg på å konvertere videoene til et format som støttes. Det er kanskje litt kjedelig, men det er uansett en fordel å også endre videoenes størrelse slik at de passer skjermoppløsningen. 

Slik konverterer du videoer til mobilen din

En egen Youtube-funksjon gjør at du kan la deg underholde av videoklipp i fleng. Her er det mye småklipp tilgjengelig, og gode sorteringsfunksjoner gjør det enkelt å finne de beste og morsomste videoklippene. 

Skjermen i Galaxy er svært bra til å se på videoer, ettersom den har høy oppløsning og AMOLED-teknologi. Fargene blir veldig definerte, og i mørke scener får du en helt annen innlevelse enn med TFT-skjermer. Svartfargen er dypere i denne skjermtypen, og det er flere kontraster i de mørke områdene. 

Mye moro

Galaxy har ingen spill forhåndsinstallert. Men det gjør faktisk ingen verdens ting. Det utvikles haugevis av spill til Android, og om du tar en liten tur i Android Market kan du bli sittende dag inn og dag ut med morsomme spill. Vi kan anbefale Robo Defense, FarmFrenzy og Simpsons Puzzle, som er de tre mest avhengighetsskapende spillene vi har prøvd til Android. 

Labert kamera

På kamerafronten skrur vi ikke forventningene i taket. Kameralinsen er liten, og Galaxy er ikke ment som noen utpreget kameratelefon. 

Galaxy har en liten kameralinse på baksiden med et lite fotolys på undersiden. I tillegg er det en kameratast på siden med to nivåer, slik at du kan trykke halvveis inn for å fokusere og deretter fullføre trykket for å fotografere. Førsteinntrykket bedre enn i HTC Hero, som verken hadde kameratast eller fotolys. 

Detaljgjengivelsen måler vi til 1200 linjer per bildehøyde ved hjelp av sinekartet. Hero hadde en smule høyere detaljgjengivelse på 1300 linjer per bildehøyde. 

Ved å studere hovedkortet merker vi at Hero jukser mer med skarpheten, ved å overoppskarpe bildet. Galaxy har en mer nøktern bildeprossesering, og bildene blir hakket mer naturtro i detaljerte områder.

Bildene tatt utendørs blir litt mørke og kjedelige, og vi legger merke til at kameraet sliter med bevegelser selv i godt dagslys. Kameraet bruker litt tid på å fange opp nok lys, og det gjør at selv små bevegelser på kameraet kan gjøre resultatet ubrukelig. Det er ingen mulighet til å stille opp ISO-verdien manuelt for å unngå den lange lukketiden. 

I mørke omgivelser blir de mørkeste områdene i bildet som regel helt svarte, og resten

Vi ender opp med mange bilder som ikke duger fordi vi har beveget Galaxy for mye mens bildet ble tatt, og mange bilder som er dystre og kjedelige. Kameraet duger til nødssituasjoner der du ikke har noe annet tilgjengelig, men bildene egner seg dårlig som bakgrunnsbilde på PC-en eller i fotoalbumet.

Videoopptaker er også på plass. Oppløsningen er på beskjedne 352 x 288 piksler med 30 bilder i sekundet. Dette blir det ganske små videoer av, i tillegg til at det til tider hakker når det er mye bevegelser i videoen. 

Konklusjon

Galaxy er Samsungs nye Android-telefon, noe som gjør den brukervennlig samtidig som den kan tilfredsstille avanserte brukere.

Android er et Linux-basert operativsystem med åpen kildekode fra Google, der en rekke utviklingspakker gjør det lett for utviklerne å lage programmer. Resultatet er at du enkelt kan laste ned et vell av programmer rett på telefonen, og det aller meste er gratis. Dermed er Galaxy en dynamisk og morsom telefon som du sent går lei av. 

Sylskarp skjerm

Telefonen har imidlertid både sterke og svake sider. Dens sterkeste kort er nok skjermen, som er vanvittig lyssterk og krystallklar samtidig som den bruker lite strøm. Her har nemlig Samsung brukt AMOLED-teknologien, som gir et fantastisk skjermbilde. 

Galaxy er rask i svingene, og menyene gir god respons. Samtidig har den en innebygget lagringsplass på 8 GB i tillegg til minnekortplass. 

Galaxy har også fullt hus med teknologier, som Wi-fi-støtte for trådløse nettverk, Super-3G og Edge for raskeste hastigheter i mobilnettet så vel som GPS for navigasjon og Bluetooth. 

Bluetooth-støtten åpner for bruk av trådløse håndfrier og stereo-hodesett, men du kan ikke uten videre overføre filer eller koble PC-en til internett via Bluetooth med Galaxy. Det er rett og slett litt rart, og vi håper Samsung tar hånd om dette i en fremtidlig programvareoppdatering for Galaxy. 

Mangler Exchange

For enkelte proffbrukere er det nok en stor ulempe at Galaxy mangler Exchange-løsning. Her må du altså kjøpe programvare fra en tredjepart for å synkronisere e-posten, kontaktlisten og kalenderoppføringene dine. 

Musikkspilleren er over gjennomsnittlig god, og telefonen har en 3,5 millimeters minijack-utgang for hodesett. Kameraet fungerer imidlertid bare til nød, med noe svak detaljgjengivelse og mørke og gråaktige bilder.

Når det kommer til byggekvalitet, sitter vi igjen med en todelt følelse. Det meste er laget av plastikk, men telefonen føles solid og god. Det er lett å få riper i bakdekselet, mens skjermen på sin side er svært ripebestandig.

Helt eller galakse?

Det er på maskinvaren Galaxy tar innersvingen på sin nærmeste konkurrent, HTC Hero. Galaxy har raskere prosessor, bedre skjerm og mer lagringsplass.

På programvaresiden har imidlertid HTC Hero sine fordeler. Den stiller med Exchange-støtte for avanserte brukere som vil synkronisere kontaktlisten, kalenderen og e-postene sine. I tillegg har den et bedre brukergrensesnitt på toppen av Android-systemet, som kalles HTC Sense. I tillegg er HTC Hero tusenlappen billigere.

Les testen av HTC Hero

Hvis du ikke nødvendigvis må ha Android, finnes det en rekke alternativer. Nokia N97 koster et par hundrelapper mindre og er litt større, men har både fulltastatur og et bedre kamera. Om du betaler tusenlappen mer får du en Samsung Omnia HD. Den har en større skjerm med den samme teknologien som i Galaxy, så vel som et bedre kamera. 

Er du ute etter en kraftig Android-mobil, og ikke trenger Exchange-støtte eller spesielt bra kamera, kan Galaxy være telefonen du leter etter.

annonse