Tek.no

Nyhet

Google-mobilen blir virkelighet

(Foto: Twitpic-bruker "coryobrien")
Einar Eriksen
15 Des 2009 11:00

Ryktene om Google Phone bygger på seg. Ifølge en rekke kilder, blant andre Wall Street Journal, skal Google selge sin egen Android-baserte telefon i starten av 2010. Telefonen skal få navnet Nexus One. 

HTC står for produksjonen

Google har åpenbart ikke egne fabrikker og supportsystemer for mobiltelefoner, og det er derfor HTC som skal produsere telefonen for Google. Men Google skal selv ha designet telefonen, og den skal selges av Google selv. 

Ansatte hos Google skal allerede ha fått fingrene i telefonen, men har ikke hatt anledning til å avsløre detaljer om telefonen. 

Skal ha OLED-skjerm

Det har imidlertid dukket opp noen bilder (høyrestilt i saken), og et fåtall detaljer i form av rykter: Den skal være slank, ha en Snapdragon-prosessor, høyoppløst OLED-skjerm, høyoppløst kamera.

Googles mobiloperativsystem Android er selvsagt i bunnen, og i Nexus One er det den nyeste versjonen, Android 2.1, som skal forskjønne skjermen. 

Google står for salget

Google skal selge telefonen ulåst, i tillegg til at også operatøren T-Mobile skal få hendene sine på den nye Android-telefonen. Det minner altså veldig om forretningsmodellen til HTC Dream, som også heter Android Dev Phone 1 om du bestiller den som utvikler fra Google selv eller T-Mobile G1 om du kjøper den som kunde hos operatøren. 

Les test av HTC Dream

Med Nexus One blir det forhåpentligvis slik at du ikke trenger å være utvikler for å bestille den fra Google, og forhåpentligvis kan du også bestille den til Norge. Med Android Dev Phone 1 måtte du nemlig registrere deg som utvikler og bestille den til et annet land enn Norge, for eksempel Sverige. 

(Kilde: Wall Street Journal)

Les også
5 millioner Nexus One i 2010
Les også
Alt om Nexus One
Les også
Nexus One ikke tilgjengelig i Norge
Les også
Googles Nexus One fanget på video
Les også
Vi har sett nærmere på Xperia X10
Les også
Droid kommer til Europa
Les også
Samsung I7500 Galaxy
Les også
HTC Hero
annonse

Les også