Til hovedinnhold

Vi prøver Lips

Vi prøver Lips

Testresultater

Moro for de fleste og helt klart et spill som skaper liv.
Krever et minimum av alkoholinntak og du risikerer naboklager.0

Sangspill fungerer svært dårlig om du er alene i rommet og synger som en kråke. Hjelper det om du er sammen med gode venner og har tilgang til alkoholholdig drikke? Vi har satt hypotesen ut i livet og gir deg svaret. Microsofts spill Lips er Xboxs svar på Singstar. Og det er helt klart får ting som slår bedre an på vorspiel enn sangspill. Men det skal merkes at det trengs litt drikke, kanskje også mye drikke.

Du starter ikke med Lips

Lips er definitivt ikke spillet du tar frem på starten av vorspielet. Det er få ting som er mer avskrekkende enn å få servert en mikrofon i hånden med det samme du kommer inn gjennom døren, klar for et lystig lag med gode venner. Men etter en time eller to løsner det helt klart og da er det få ting som slår bedre an enn litt sang.

Lips kommer med to trådløse mikrofoner og du kan velge mellom forskjellige moduser. Når du synger sammen med andre kan du velge mellom duett eller duell. Det vakreste for resten av publikum er kanskje duett, men det spørs jo helt hvordan du synger i utgangspunktet.

Noe for alle

Med spillet følger 40 forskjellige låter, og her er det stor variasjon slik at alle bør ha mulighet til å finne en sang de kan eller kanskje bare liker. Du har også muligheten til å bruke egne sanger ved å koble til en minnepinne, men da får du ikke med all grafikken som ligger inne i de sangene som ligger klart.

Lips gjør seg godt på vorspielet og det er et spill som tar hensyn til også de som ikke kan synge. Så lenge du holder en viss tone og makter sånn passe å treffe sangen korrekt så får du fort poeng. Underveis kan du også utføre diverse bevegelser som gir deg ekstrapoeng. For festens vedkommende kan det være vel så morsomt om du faktisk ikke kan synge, slik som undertegnede, det viktigste er å gi full pakke og vise litt innlevelse. Lips gir deg all mulighet til dette.

Lips har også et system for at tilskuere kan delta på moroa. Ved bruk av de vanlige kontrollene kan de spille tamburin for å holde takten. Dette er et fiffig moment, men dessverre ikke så veldig morsomt eller interessant. Da holder de lenge å beskue de som faktisk synger.

Inviter naboene

Spillet er som sagt ikke det du innleder med på vorspielet, men etter en stund skader det ikke å ta det frem, og det kan gi mye moro før en tar turen ut videre. Det vil nok være mange som heller skulle ha hørt ekte artister enn ekte amatører synge, spesielt naboene. Men eventuelle naboklager kan en lettest unngå ved å invitere alle til å bli med på festen.

Bare husk på at dette spillet kanskje ikke passer like bra på nachspiel som på vors.

Festfaktor: 5.

Bildeeksempler

Mer om
annonse