Til hovedinnhold

Vi prøver Scene It?

Vi prøver Scene It?

Testresultater

Morsomt lite spill som holder en stund.
Spillet vil neppe være underholdende nok for hele kvelden.0

De fleste har en eller annen gang sett på game show på TV hvor deltakerne må være først ute med å svare på både enkle og kompliserte spørsmål. Det er dette Microsoft her har forsøkt å kopiere til sin konsoll Xbox 360. Men får det opp tempoet på festen?

Hvem kan mest om film?

Scene it? er et spill for fire spillere. Dette betyr at om du har flere personer samlet til ditt vorspiel så må resten av festdeltakerne nøye seg med å se på. Eventuelt kan du satse på å spille flere på lag eller de kan også bidra med å rope ut både korrekte og gale svar til alle og enhver. Spillet foregår i flere runder hvor det blant annet vises filmklipp hvor deltakerne må svare på flere spørsmål angående filmen som har blitt vist og andre runder hvor deltakerne skal finne frem til en bestemt skuespiller eller film via diverse hint. Det er også en rekke oppgaver hvor du må finne frem til svar ut fra tegninger og ord som har blitt stokket om på.

Alle deltakerne er utstyrt med en trådløs kontroll. Kontrollen er utstyrt med en stor knapp øverst og fire mindre knapper under. I noen runder må den som tror den vet svaret må trykke på den store knappen før en får velge mellom fire alternativer. Om en svarer feil får en ikke svare igjen. I andre runder svarer alle deltakerne på tid og om en har rett får en poeng ettersom hvor fort en har svart.

Holder ikke hele festen ut

Spillet er engasjerende til en viss grad. Det tar ikke lang tid før alle forsøker trykke på hovedknappen først for å se alternativene som gis i de rundene hvor det er konseptet. Det er også utvilsomt noen som har sett mer film enn andre og har bedre innblikk i kjendisenes verden. Dermed suser en fort oppover poengskalaen. Likevel er dette spillet hvor alle holder ut til spillet er over, og det er ikke nødvendigvis den som leder størstedelen av spillet som til slutt vinner. På slutten av spillet er det mange poeng å hente.

Også den dårligste får utdelt poeng, rett og slett som en bonus for at de kan minst om filmene spillet handler om. En kan diskutere om dette egentlig er korrekt i et spørrespill, men da vil i det minste ingen føle seg fullstendig utelatt. Men her bør selv den minst filminteresserte kunne dra inn et poeng eller to underveis.

Har underholdningsverdi

Etter å ha spilt en runde, så er fortsatt spillet appellerende nok til å starte på ny, og selv for dem som ikke får delta direkte om en er fler enn fire på festen, så er det en viss underholdningsverdi å se de andre deltakerne juble eller skjelle hverandre ut. Derimot er ikke dette spillet som vil holde hele vorspielet. Til det blir det litt for ensidig i lengden med kun filmspørsmål selv om oppgavene i seg selv er svært varierte. Heldigvis kan du sette lengden på spillet og om intensiteten skal holde seg oppe en stund holder 15 minutter av gangen lenge nok.

Du vil ikke tråkke fullstendig feil om du slår på dette spillet under festen, men for en hel kveld vil du nok merke at gjestene dine begynner å murre litt. Men som et morsomt innslag fungerer det godt. Pass bare på at du ikke har gjester som har null interesse for film, de vil nok fort falle ut av denne leken.

Festfaktor: 4.

Bildeeksempler

Mer om
annonse