Til hovedinnhold

Vi tester vorspiel-spill

Stadig oftere kommer spillkonsollene i fokus for festen. Gode venner samles, det nytes alkohol og plutselig syns noen det er en god idé å synge, spille spørrespill eller kanskje lage en film. Men hvilke spill passer best for festen om du har en Xbox 360? Vi har forsøkt med Lips, You're in the movies og Scene it?.

Les også:

Vi prøver Scene it?.
Vi prøver Lips.
Vi prøver You're in the movies.

Oppvarmeren

Spørrespillet Scene it? er et gameshow hvor opp til fire deltakere kan konkurrere om hvem som vet mest om film. Her er det gode muligheter til å briljere med dine kunnskaper. Alle spillerne er utstyrt med kontroller med en hovedknapp og fire knapper for å velge alternativer. Heldigvis er kontrollene trådløse, for det hender at noen reiser armene i vill jubel.


Spillet har god underholdningsverdi. Men heldigvis er det mulighet for å velge mellom 15 minutters spill og halvtimes spill, for en halvtime blir litt mye i lengden om du ønsker å spille flere runder. Spillet vekker både humor og engasjement, men det har også sine begrensninger. Dette er ikke morsomt hele kvelden, og etter et par runder er det på høy tid å ta festen et steg videre.
Festfaktor: 4.
Les hele anmeldelsen av Scene it? her.

Lag film av festen

Spillet You're in the movies er et svært interessant konsept. Ved hjelp av et kamera som fanger dine bevegelser skal du sammen med opp til tre venner lage en helt egen film. For å lage filmen må dere på rundgang utføre flere minispill av typen slå på tromme, løpe om kapp og kjøre scooter. Til slutt blir opptakene satt sammen og satt inn i en allerede oppsatt film. Spillet er til tider morsomt, men det holder ikke mer enn en runde.

Spillet har nemlig flere problemer. Hovedproblemet befinner seg i selve kameraet. Du er avhengig av en nøytral bakgrunn om du og vennene dine ikke skal få store hull i kroppen når dere dukker opp på skjermen. Dette betyr at bord må flyttes, og bilder må fjernes. Du er også avhengig av en sterk lyskilde om dere skal synes på skjermen. Fullt lys skaper ikke den beste feststemningen.

Det skal likevel sies at det er svært underholdende å se vennene dine utføre småspillene og oppføre seg som tullinger foran kameraet. Dette bringer frem amatørskuespilleren i de fleste av oss. Siden det tross alt er filminnspilling anbefales det å finne frem noen passende kostymer for å høyne stemningen, selv gikk vi løs på et omfattende hattelager.


Dessverre er det ikke morsomt nok i lengden, og selve resultatet er ikke mye å skryte av. Når en halvtimes spilling resulterer i et halvannet minutt med en rimelig banal og intetsigende film hvor du tydelig kan se kameraets begrensninger, så er det få som har spesielt lyst til å gjenta moroa. Du kan sikkert ta frem dette spillet en gang per fest, men neppe om du har samme venner på besøk flere ganger. For de fleste holder det å gjennomføre dette en gang.
Festfaktor: 3.
Les hele anmeldelsen av You're in the movies her.

Festløven

Lips er Xbox 360 sitt svar på Singstar. Med andre ord er dette spillet hvor du skal synge mest mulig i takt med musikken som spilles av på skjermen. Underveis kan deltakerne utføre diverse bevegelser for å høyne scoren. Med andre ord er ikke dette spillet det første du tar frem i det folk kommer over dørstokken. Etter at gjestene dine har blitt varme i trøya passer derimot dette spillet svært godt.


Både for spillet og festen har det lite å si om du synger som en engel eller en kråke, poeng og applaus vil du uansett motta. Spillet byr på 40 forskjellige låter, og sjansene bør være store for at du finner noe du liker. Du kan også koble til en egen minnepinne med sanger om du ønsker det, men den grafiske fremstillingen av disse blir ikke like effektfull.Om du har venner som ikke engang synger i dusjen vil det være gode muligheter for at sangspill på vors vil få dem til å åpne på stemmebåndet. Bare pass på at de også slipper til andre festdeltakere og at ikke naboklagene kommer for hyppig.
Festfaktor: 5.
Les hele anmeldelsen av Lips her.

Mer om
annonse