Til hovedinnhold

Vi tester vorspill for PS3

Å ta frem spillkonsollen på fest og invitere venner til å bli med på leken blir stadig vanligere. Men ikke alle spill passer like bra for fest. Vi har testet noen slik at valget blir enklere for deg.

Les også:

Vi tester vorspiel-spill for Xbox 360.
Vi prøver Buzz.
Vi Prøver Little Big Planet.
Vi prøver Singstar.
Alle bilder er tatt i ettertid da bildene som ble tatt under den reelle testen ikke var egnet for trykk.

Little Big Planet.

Genre: Plattformspill.
Antall spillere: 1-4.
Festfaktor: 2 (nachspielfaktor: 5).
Dette spillet er i utgangspunktet ikke nødvendigvis ment som et sosialt spill for festsammenhenger. Spillet i seg selv fungerer meget bra for en person alene, eller sammen med 2-3 gode venner. På vorspiel egner det seg dessverre ikke. Det krever litt å sette seg inn i spillet, og det er noe de færreste i festmodus er klar for. Det blir dessuten litt for stillesittende i lengden.


I spillet skal du som en surrealistisk tøydukke utforske et enda mer surrealistisk landskap og løse forskjellige oppgaver. Spillet har blitt applaudert av mange anmeldere og det er slettes ikke uten grunn, men på fest bør du la dette spillet ligge. Ta det heller frem under nachspillet, spillets stemning passer langt bedre da.
Les hele testen av Little Big Planet på fest her.

Buzz

Genre: Quizspill
Antall spillere: 1-8.
Festfaktor: 4.
Buzz er spillet hvor du får testet din egen og dine venners kunnskaper om diverse temaer. Dette spillet er til forskjell fra Little Big Planet spesiallaget for sosiale sammenhenger. Å spille dette alene er langt fra like moro.
I spillet er hver deltaker utstyrt med en egen spesiell kontroll. Via denne må de svare på diverse spørsmål ved å velge mellom fire alternativer. Underveis kan en satse poeng, være kjappest mulig eller stjele poeng fra andre deltakere. Den som til slutt har vist mest kunnskap og har flest poeng står igjen som vinneren.


Spillet egner seg godt for fest, men vi savner noe variasjon i flerspillerdelen med mer enn fire spillere. Spørsmål er det mer enn nok av, men måten spillet er bygd opp på blir litt vel gjentagende. I spillet er det også en programleder som stadig avbryter med lengre pausesekvenser og kommer med vittige kommentarer om de dårligste deltakerne. Han klarer derimot ikke skape nok liv til å løfte festen, her er det viktig at deltakerne selv viser engasjement og skaper liv foran skjermen. I så fall kan spillet by på god underholdning en stund, men neppe nok for å fylle hele kvelden.
Les hele testen av Buzz på fest her.


Singstar
Genre: Sangspill.
Antal spillere: 1-2.
Festfaktor: 5.
Singstar er et ypperlig spill for fest. På tross av at spillet første gang kom for flere år siden, så er det stadig en slager. Det er merkelig hvor mange stemmebånd som åpner seg når du tilbyr venner og bekjente å leke karaoke i stua. Dette er spillet som nesten garantert vil slå an.

Spillet går, som de fleste vet, ut på at en eller to personer synger i takt med musikken og teksten som ruller over skjermen. Singstar viser liten nåde om du ikke kan synge, noe som vil gjenspeile seg i poengsummen, men det gjør heller lite. Det at noen av oss er tonedøve er nesten halve moroa. Det beste med spillet er at det engasjerer alle selv om det kun er to personer om gangen som kan delta.


Spillet passer derimot ikke når som helst i løpet av festen. Om du serverer folk en mikrofon med det samme de ankommer, så får du neppe positiv respons. La folk bli litt varme før du skrur på dette. Som en avslutning på vorspielet og overgang til turen ut på byen passer det glimrende. Det er derimot ikke sikkert naboene dine er enig i dette.
Festfaktor: 5.
Les hele testen av Singstar på vorspiel her.

Mer om
annonse