Til hovedinnhold

Vi prøver Buzz

Vi prøver Buzz

Testresultater

Morsomt spill hvor mange kan delta.
Du er avhengig av ivrige og kunnskapsrike deltakere, litt lange pausesekvenser, lite variasjon.0

Buzz er spillet hvor du og dine venner skal konkurrere i diverse kunnskapsspørsmål. Det spørs om dere er venner når vorspielet er over.
Les også: Vi tester vorspiel-spill for PS3.

Test dine venners kunnskaper

PS3-spillet Buzz har tydelig hentet inspirasjon fra kunnskapsleker på TV. Formålet med spillet er å kunne mest om mangt, med andre ord besvare diverse spørsmål om populærkultur, sport, geografi også videre. Den som svarer kjappest og mest riktig vil stå igjen som vinneren. Selve spillet presenteres som et gameshow med en programleder som stiller spørsmålene og gjør narr av de deltakerne som tar feil. Selve grafikken er god og oppsettet er ganske morsom selv om programlederen og musikken kan bli noe slitsom i lengden.

Selve spillet foregår ved at hver deltaker har en egen buzzkontroll. Via denne velger man ett av fire alternative svar. På toppen av kontrollen er det en stor rød knapp som benyttes lite i selve spillet. Kontrollene er trådløse og du kan i alt koble til 8 kontroller samtidig. Dette betyr at dette spillet er perfekt for deg som har mange venner på besøk.

Engasjement teller

Selve spillet er ikke det mest interessante, det er derimot det som foregår foran skjermen som lager liv. Om vorspiel-deltakerne dine sitter i fred og ro og trykker andektig på kontrollen vil ikke spillet skape mye moro. Om det derimot åpnes for litt håning av mangelfulle kunnskaper eller feiltrykking og skjellsordene hagler, så blir dette spillet langt morsommere.

Spillet kan fint skape både liv og god stemning. Dårlig stemning kan det utvilsomt også skape om det er noen på festen som ikke klarer noen av spillets mange spørsmål. Men selve livet må man skape selv, programlederen i spillet er langt fra morsom nok til å skape virkelig liv og røre.

Fungerer fint en god stund

Spillet er verdt å teste for fest, men det blir fort litt ensformig. Hvis en spiller med åtte deltakere så er opplegget det samme fra runde til runde. Vel og merke er spørsmålene nye, men litt variasjon i oppgaveløsningen hadde gjort seg. Spiller du derimot med fire deltakere så får du slik variasjon. Da kommer det oppgaver hvor en og en deltaker må svare på spørsmål for å sende bomben videre før det smeller og oppgaver hvor en kan stjele poeng fra mostanderne. Dette blir langt morsommere om flere spillere rotter seg sammen mot en. Vi skulle gjerne sett at denne variasjonen også var til stede når du spiller med åtte spillere.

Spillet er i all hovedsak velegnet som festspill, men du kan neppe leve på dette alene for hele kvelden. Det kommer til et punkt hvor deltakerne blir lei av både spillsystemet og å svare på spørsmål. Men for en times moro holder det lenge. Pass bare på at festdeltakerne dine ikke er av den kjedelige sorten.

Festfaktor: 4

Bildeeksempler

Mer om
annonse